Foto: Vesa Moilanen / Lehtikuva / Profimedia

Egal poluvreme, pa totalna dominacija.

Foto: Promo

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Košarkaši Australije ubedljivo su savladali Finsku (98:72), dok je Italija pobedila Angolu (81:67) u prvim utakmicama Svetskog prvenstva.

Australija je opravdala ulogu favorita u meču prvog kola E grupe. Finska je odolevala u prve dve četvrtine, ali je u nastavku utakmice Australija pokazala zbog čega je mnogi smatraju jednim od kandidata za osvajanje medalja.

PROČITAJTE JOŠ

Selekcija Brajana Gurdžijana računa na veoma duboku rotaciju, a kada iskusni kapiten Peti Mils igra na visokom nivou, zaista deluju zastrašujuće. NBA veteran Mils je još jednom dokazao da je veoma motivisan na FIBA turnirima kada predstavlja svoju zemlju, a i sada je bio najefikasniji u redovima “Bumersa” sa 25 poena (11/22 iz igre), 8 skokova i 2 asistencije.

Istakao se Džoš Gidi iz Oklahoma Siti Tandera sa umalo tripl-dabl učinkom (14 poena, 9 skokova i 8 asistencija), a iskusni Džon Ingls zabeležio je 13 poena. Doskorašnji bek Partizana Dante Egzum uknjižio je 10 poena, 2 skoka i 3 asistencije.

Kod Finaca je, u skladu sa očekivanjima, najefikasniji bio Lauri Markanen. Krilni košarkaš Jute Džez je duel završio sa 19 poena (7/17 iz igre), 8 skokova i 4 asistencije, ali su ga čestim udvajanjima u drugom poluvremenu Australijanci prilično neutralisali.

Podršku je imao u Sasuu Salinu – iskusni šuter upisao je 13 poena (4/8 trojke).

BONUS VIDEO Avramović iz Manile pred Mundobasket: Kinezi su prebili Bogdana, dobro je što prvo s njima igramo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar