Najveće iznenađenje Mundobasketa do sada napravili su košarkaši Dominikanske Republike pobedom nad Italijom u 2. kolu A grupe rezultatom 87:82.

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

„Srećan što sam uspeo da pomognem timu. Nismo dobro počeli, ali je jako bitno bilo što smo iz odbrane preneli energiju u napad. To nas je vratilo u meč“, kaže Andres Feliz.

Feliz je pogađao trojke kao u transu, pogodio ih je čak sedam… Da li je posle meča išla ruka u led da se ohladi?

PROČITAJTE JOŠ

„Moram mnogo da se zahvalim saigračima jer su bili sjajni. Ovo nam je najteži meč do sada i moram da kažem da su oni zaslužni za to, hvala im što su mi dodavali loptu“.

Simpatični selektor Nestor Garsija se ubacio: I zahvalićeš se treneru?

Foto:AP Photo/Aaron Favila

„Rekao sam moj tim“, objasnio je Feliz i osvrnuo se na podršku publike u hali „Araneta“.

„To je neverovatno za nas. Mnogo smo daleko od kuće i oni doaze tako daleko da nas podrže. Cela zemlja nas podržava i to nas čini jako ponosnim“.

Selektor Nestor je prvo naglasio da poštuju Italijane i isključenog trenera Đanmarka Poceka…

„To je nacionalni tim sa velikom istorijom. Ali kao što sam ranije rekao, ja verujem i previše u moje momke. Kada su fokusirani igraju dobru košarku. Bili smo zbunjeni na početku, ali su kasnije igrali kako treba. Našli su dobru selekciju šuta, dobar ritam i veoma smo srećni, teško je igrati protiv jednog od najboljih timova sveta. Ni u jednom momentu nismo paničili i igrali smo mnogo minuta na naš način“.

Objasnio je i kakvu taktiku je primenio.

„Oni imaju dobre šutere, igraju na dodatni pas, dobri su u tranziciji… Odlagao sam tajm-aute, ali kada sam ih pozvao morao sam, jer Italija kažnjava svačije greške. Posle smo probali da igramo brzo, da dodajemo loptu… Italiji i takvim timovima ne smete dati šansu, jer će vas kazniti. Zato mislim da su posle igrali jako dobro“.

Nije Nestor krio emocije, već je u miks zoni, dok je NBA zvezda Karl-Entoni Tauns pričao, potrčao ka njemu i srdačno ga izgrlio, uz reči da je Tauns jedna od njegovih ljubavi.

Foto: AP Photo/Aaron Favila/Tanjug

„Mi poštujemo sve, ali znamo da je Italija favorit ove grupe. Znamo i kako mi igramo i znamo da imamo jednu zemlju koja voli košarku. Igramo za naš narod, za ponos, nije košarka samo taktika. Vrlo smo srećni, jer nikada Dominikanska Republika nije dobila Italiju. To je za nas nešto neverovatno. Imamo drugačije igrače, neki su u NBA, neki u Evropi, u razvojnoj ligi, a imamo mnogo stilova košarke. Nije lako to povezati, ali nekada kada možete na mnogo načina da igrate košarku, možete i da zbunite protivnike i to je naš kvalitet“.

Na kraju se okrenuo ka Felizu i uz „pretnje“ prstom jasno mu objasnio šta mu „zamera“:

„Hoću da ga ubijem svaki trening! Ali sam srećan jer smo pobedili. Sada su me na treninzima naterali da patim cele nedelje, ali kada pobede onda se svi volimo“, zaključio je Nestor.

BONUS VIDEO Lepotice i veseli muzičari kao uvod za Srbiju na Mundobasketu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar