Srbija vs Južni Sudan Foto:REUTERS/Eloisa Lopez

Kapiten "orlova" o sjajnom rezultatu.

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Bogdan Bogdanović je nakon pobede Srbije nad Južnim Sudanom 115:83 i potvrde plasmana u drugu rundu Mundobasketa istakao da je ovo tek početak:

„Rezultat ne govori to, ali je bila teška utakmica za nas, najteža u grupi. Srećan sam i ponosan zbog pobede. Turnir za nas tek počinje“.

PROČITAJTE JOŠ...

O svojih devet asistencija rekao je:

„Igrali smo na taj način i oni su me tako branili, to je to. Sudan je pokazao koliko voli svoju zemlju, srećni su što su prvi put na Mundobasketu, nisu došli ovde kao turisti, već da se bore i to će sigurno podići nivo košarke u njihovoj zemlji“.

Govorio je i o drugoj grupi:

„Mi igramo zbog rezultata, ne gađamo koga ćemo kako da dobijemo. Neke utakmice su teže i zahtevinije, sad je ovako, i spremni da igramo i tesnije završnice“.

Sledi meč sa Italijom:

„Očekujem tešku utakmicu, dobru za publiku. Znamo jedni druge vrlo dobro“.

Poto mje usledilo pitanje o komunikaciji pre i posle utakmice kao najvažnijem faktoru, a umesto Bogdana reč je „uzeo“ selektor Svetislav Pešić:

„Spavaju i sanjaju“, ispalio je Pešić:

„Ne mogu da ih probudim. Igrači imaju dobre krevete, raspitao sam se, pitao da li da ih menjamo, rekli su ne, spavamo u komadu. Najbolja regeneracija je što spavaju u komadu“, odgovorio je selektor umesto kapitena“, nasmejao je Kari sve prisutne.

BONUS VIDEO