Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović imao je jedan dobar nagoveštaj o Filipu Petruševu za sve navijače Srbije posle prve utakmice Mundobasketa.

Foto:Nova.rs

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

U njoj je Srbija pobedila Kinu sa 105:63 u prvoj utakmici grupe B, pa za dva dana naš nacionalni tim čeka Portoriko.

Sabrao je i utiske posle meča u kom je postigao 14 poena i uz Vanju Marinkovića bio najbolji strelac tima Svetislava Pešića.

„Svaka pobeda na početku Svetskog prvenstva je dobra i zadovoljan sam što smo, pogotovo u drugom poluvremenu podigli energiju, jer je bilo dosta teško u prvom da se igra. Nadam se da ćemo biti pripremljeniji u nastavku“, rekao je Bogdanović posle meča.

Drago mu je što je igrao protiv Aleksandra Đorđevića na klupi Kine, kaže da je osećaj lep, a onda je naveo i šta je bila jedna od prednosti tokom okršaja s Kinezima.

„FIBA je onako pustila kontakt pogotovo u drugom poluvremenu i na kraju druge četvrtine. Sudije su pustile kontakt, mi smo to iskoristili, malo na iskustvo, malo na snagu“, kaže Bogdan.

Nema mnogo filozofije kad priča o sledećim utakmicama sa Portorikom i Južnim Sudanom, želi samo da Srbija igra bolje.

„Naredne dve. Da igramo bolje, da igramo što bolje i da dižemo formu. Bilo je dosta akcija, ali i dosta treninga i uigravanja“.

Na meču sa Kinom se u drugoj četvrtini povredio Filip Petrušev, a Bogdan posle tog meča kaže da misli da je sa Filipom sve u redu.

„Iskreno, ne znam, on se i zagrevao, nego nije hteo da forsira, tako da mislim da je u redu“, priča Bogdanović, koji je bio srećan i zbog toga što su na tribinama bili i srpski navijači.

„Čuli smo ih i hvala im mnogo na podršci, nadam se da ćemo se družiti do kraja. Hvala im“, naglasio je bek i kapiten Srbije.

BONUS VIDEO: Avramović nasmejan posle prve utakmice na Mundobasketu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar