Srpski košarkaš Aleksa Avramović veruje da Kina nema šta da sakrije posle prijateljskog meča sa Srbijom pre nekoliko dana.

Foto:Nova.rs

Foto: Promo

Upravo sa Kinezima će naš nacionalni tim na Mundobasketu u Manili igrati prvi meč u grupi B, u subotu od 14 časova. Igrači koji su stigli u Manilu početkom ove sedmice se aklimatizuju i jedino što im smeta je gužva u saobraćaju.

PROČITAJTE JOŠ:

„Nije sparina koliko je gužva u saobraćaju. Danas smo išli do jedne sale, preko sat vremena, mislili smo da je tu taj foto sešn, premestili su nas u jednu salu iza i stvarno smo putovali dosta dugo. Više od sat vremena. Međutim, uslovi su izvanredni, sve je bilo efikasno i brzo završeno i došli smo na trening. Prvi put smo u sali gde ćemo igrati prvu fazu. Na izgled prelepa, kružna, mislim da će biti sjajna atmosfera. Svakako očekujem podršku naših navijača, tako da, spremamo se“, počeo je priču Avramović pred početak Mundobasketa.

Ističe da su i on i ekipa spremni za turnir, mada su svesni da je sada priča drugačija jer je takmičarski imperativ daleko veći.

„Jesmo spremni, te tri ekipe imamo u grupi sa dve smo se sastali i relativno lako smo ih pobedili. Međutim, Svetsko je druga priča, igramo protiv Kine, pobedili smo ih, ali pristup mora da bude isti ili bolji da bismo postavili neki standard za nas i nastavili dalje“, kaže Avramović.

Podseća da je tim Srbije trenirao jako i konstantno nedeljama unazad, te da je do sada sve bilo organizovano kako treba.

„Kažem intenzivno smo trenirali još od Pazove, stvarno jako. Imali smo dobre provere iza nas, prvo dve utakmice iza zatvorenih vrata protiv Bosne i Poljske, onda Akropolis kup, pa Portoriko i taj turnir u Kini koji nam je značio zbog adaptacije i promene vremenske zone. Organizacija je bila besprekorna, imali smo biznis klasu gde smo svi imali vremena da odmorimo i spavamo. Kina nam je pomogla za taj džet leg koji traje dva, tri dana, da se adaptiramo i da dođemo u Manilu odmorni i orni“.

Pola u šali, pola u zbilji prokomentarisao je i činjenicu da se prvi meč igra s Kinom koju je Srbija pre nekoliko dana na Kupu solidarnosti u Šenženu pobedila sa 87:64.

„Dobro je iskreno, zato što znamo šta nas očekuje. Igraju izuzetno agresivnu odbranu. U toj prvoj utakmici su po mom mišljenju bili i preko ivice faula, Bogdan je bio pretučen od strane njihovih igrača. On je šutnuo te neke penale, ali mislim da je to bilo malo koliko su ga udarali. Opet kažem, nismo kukali u takvoj igri, nego smo se adaptirali, ulazili snažnije u kretnje i akcije, a onda i mi njih stisli u odbrani i podigli tu prednost na, koliko, 23 na kraju. Taj pristup od agresivne odbrane do tranzicionog napada, posle sve lakše ide“, objasnio je Avramović i naglasio da se sada teško šta može sakriti u igri obe ekipe.

„Dobro, ne može ništa spektakularno da se krije. Kina će izaći u istom sastavu u kom je bila i pre nekoliko dana. Takođe i mi, to je to, spremamo se, gledaćemo njihove utakmice s priprema i spremamo se za dalje“, zaključio je Aleksa Avramović.

BONUS VIDEO: Trening Srbije u Manili

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar