Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde zvanično su proglašeni prvacima Srbije i odbranili su trofej osvojen prošle godine.

Lani su to uradili na parketu, ove drugi meč finala sa Partizanom nisu završili jer se košarka nije igrala od trećeg minuta treće četvrtine.

PROČITAJTE JOŠ:

Tada je Partizan vodio sa 57:45, ali su navijači vređali ljude iz Zvezde i bacali predmete na parket, pa su njeni igrači otišli u svlačionice.

Posle opšte konfuzije i oprečnih informacija o tome da li će utakmica biti prekinuta i završena naknadno, ili nastavljena iste večeri, igrači Zvezde su se pojavili na parketu.

Hala je dotle već bila ispražnjena, igrači Partizana se nisu vratili, 15 minuta je prošlo i meč je registrovan službenim rezultatom 20:0 za Zvezdu.

Foto: Starsport

Zato je dan kasnije klub sa Malog Kalemegdana posle ružnog i sramnog završetka finala, organizovala dodelu medalja.

Izlazili su pred delimično ispunjenom dvoranom Pionir Adam Hanga, Luka Mitrović, Branko Lazić, Džoel Bolomboj, Dalibor Ilić, Dejan Davidovac, Stefan Lazarević, Nemanja Nedović, Andrej Kostić, Trej Tompkins, Rokas Giedraitis…

Deo igrača nije bio tu, poput Miloša Teodosića i povređenog Jaga Dos Santosa, a navijači su aplauzom posebno pozdravili Janisa Sferopulosa, trenera Zvezde, dok su Laziću skandirali ime i prezime.

Foto: Starsport

Aleksandar Grujin, direktor KLS, dodelio je prvi i manji pehar Branku Laziću koji ga je prosledio Kostiću kao najmlađem igraču Zvezde, dok je veći trofej Lazić kao kapiten podigao pred igračima i time je okončana ova sezona u domaćem prvenstvu.

Zvezda je time osvojila zvanično 24. titulu prvaka države, a devetu uzastopnu.

Davidovac je proglašen najkorisnijim igračem završnog turnira zbog odlične prve utakmice serije s Partizanom u kojoj je imao 23 poena, 9 skokova i 2 asistencije.

Foto: Starsport
Foto: Starsport
Foto: Starsport
Foto: Starsport
Foto: Starsport
Foto: Starsport
Foto: Starsport
Foto: Starsport

BONUS VIDEO: Navijači Partizana vređali Vučića na drugom derbiju finala sa Zvezdom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare