Foto: Oliver Mijušković/Nova.rs

Košarkaši Vojvodine pobedili su Megu sa 100:92 i tako izborili plasman u polufinale Kupa Radivoja Koraća.

Foto: Promo

Tipuj na domaću košarku uz Maxbet

Na konferenciji za medije prisutnima se obratio mladi trener Miloš Isakov-Kovačević.

„Čestitke mojim momcima na odličnoj utakmici, kao i mom stručnom štabu na pripremi meča, posebno kondicionom treneru. Najzaslužniji je što dobro izgledamo. Mega je sjajna ekipa, čestitam im na svemu što su uradili ove i prošle godine. Odlično smo pripremili meč, koristili smo 11 igrača, imaćemo privilegiju da igramo protiv Obradovića i njegovog Partizana“, rekao je Isakov-Kovačević.

Ovaj trener već dugo ima poverenje uprave novosadskog kluba, a bio je deo tima i kada nije sve tako dobro išlo.

„Meni je ovo peta godina u mom gradu i klubu. Usled korone je bio prekid, u poziciji smo bili da ispadnemo iz lige, tad sam bio pomoćni trener. Izuzetno mi je drago da ljudi koji su tada zaobilazili, sada dolaze na utakmice, imali smo i ABA 2 organizaciju, ponosni smo na sve što radi klub, žrtvovali smo mnogo i nećemo da stanemo, nadam se da ćemo nastaviti da rastemo.“

Objasnio je zbog čega je Vojvodina kontrolisala utakmicu od početka do kraja.

„Mi pričamo o defanzvinom modelu igre koji gajimo. Danas nam je bio cilj da im ne dozvolimo ritam, da imamo različite tipove odbrana, inicirali smo stvari na terenu… Krenuli smo da se branimo i kroz napad posle, što mi se ne sviđa, ali popravićemo. Prvo poluvreme je pokazalo da smo odlično pripremili utakmicu. Onda i šutevi nreki zasluže da uđu“.

Već vidi duel sa Partizanom u polufinalu u petak od 21 sat.

„Mislim da je svako od nas sanjao ono što će se desiti nama. Biće zanimljivo iz trenerske perspektive. Poštovanje za prijatelje iz Gajdobre, ali očekujemo duel protiv Partizana. Pokušaćemo da igramo hrabro, možemo mnogo da dobijemo, ništa da izgubimo. Biće uživanje, koje je plod neverovatnog rada“.

Dve ekipe iz KLS-a su napravile iznenađenja ove sezone u Kupu Radivoja Koraća.

„KLS je ove godine je pokazao da je jači nego ikada. Veliki broj utakmica i duplih kola, pojavile su se ekipe koje i kroz ABA 2 ligu koje pokušavaju da dođu do ABA 1. To je podiglo kvalitet. Pokazuje KLS da je jedan od stubova košarke u regionu. Postoje određeni timovi koji su i pored tri tima konkurentni i gro mladih igrača koji se razvija u ligi. Navikli smo da igramo u ritmu 2-3 dana, Mega nije, to je naša prednost bila. Imali smo i iskustvo, Mega ne. Mi smo uspeli to danas da sprovedemo u delu, kontrolisali smo ritam meča 40 minuta i ostvarili izuzetno vrednu pobedu“, zaključio je Isakov-Kovačević.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar