Košarka, Srbija, Australija, Olimpijske igre, Pariz 2024
Foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Košarkaški trener Zoran Slavnić izjavio je da nije očekivao da će Svetislav Pešić da napusti mesto selektora reprezentacije Srbije.

Pešić je pre nekoliko dana saopštio više neće biti selektor Srbije. On je istakao da je svoju odluku doneo još pre odlaska na Olimpijske igre u Pariz.

PROČITAJTE JOŠ

„Nisam verovao da će Pešić posle Olimpijskih igara da ode. Nije obrazložio zbog čega. On je stara jugoslovenska škola, to je prava škola, to je teško nadoknaditi sem sa nekim novim koji je sve to prošao. On je košarkaška trenerska institucija i posle njega jako je teško naći adekvatnu zamenu“, rekao je Slavnić za Tanjug.

Pešić (75) je selekciju Srbije preuzeo 2021. godine. On je sa selekcijom Srbije osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu 2023. u Manili, kao i bronzu na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Parizu.

„Pod njegovim vođstvom smo prvi put u životu bili blizu da pobedimo SAD i to bi bio istorijski slučaj. Ja ga izuzetno poštujem, on razume košarku. On je taličan i ja bih ga držao na mestu selektora dokle god on želi. Možda se i umorio. On je proporcionalno uspešnom radu dobio mnogo više kritika nego što je zaslužio. Možda mu je svega bilo preko glave i da je zbog toga otišao“, dodao je Slavnić.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare