Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Crno-beli već razmišljaju o novoj sezoni.

Partizan je posle velike borbe uspeo da osvoji titulu u ABA ligi posle 10 godina i tako na kraju kruniše sjajnu sezonu u kojoj je došao na korak do fajnak-fora.

Obradovi je konačno složio kockice, a nije propustio da istakne da je veliku ulogu u tome imao njegov stručni štab za koji je istakao da nikada nije bio bolji.

PROČITAJTE JOŠ

Jedan od ključnih pomoćnika je Španac Šozem Marija Iskijerdo sa kojim je Obradović radio u Fenerbahčeu i Huventudu i koji je pričao o prošloj sezoni i ambivcijama za narednu.

Start sezone je bio težak, imali smo 4-9 u Evroligi… Na kraju smo ipak uradili veliki posao. Posle pobede nad Efesom 16. decembra počeli smo da pobeđujemo u serijama i došli smo do šestog mesta na tabeli. U ABA ligi smo izbili na prvo mesto i izborili ključnu prednost domaćeg terena. Od 15 najposećenijih utakmica u Evroligi, 10 je naših, a veliki broj je bio ove sezone. Postalo je normalno da imamo 18.000 ili 20.000 ljudi. Predsednik Mijailović je rekao da bismo možda mogli da napunimo i stadion”, rekao je za Mundo Deportivo 56-godišnji Đozep Marija Iskijerdo.

Osvrnuo se i na seriju sa Realom koju je po mišljenju mnogih prelomila tuča u Madridu.

„Svakako je uticala. Dobili bismo seriju sa 3-0, da su stvari ostale kako su se razvijale. Bio je tu i dragičan događaj u Beogradu pred treću utakmicu i cela zemlja je bila u šoku, sve nas je to pogodilo”, kazao je španski stručnjak.

Partizan je ostao bez Lesora, ali je napravio veliki posao sa Panterom, pa je pitanjae kakve su šanse da ostatak tima ostane na okupu.

„Lepo je kada pobeđujete, ali igračima tada raste vrednost. Biće ponuda koje nećemo moći da ispratimo. Uvek kažem da ono što ne sme da nedostaje – Željko Obradović. Igrači dolaze i odlaze, ali kada Željko bude otišao, to će biti problem. Biće teško, ali staza je utabana. Da sam na mestu igrača koji se premišlja, ja bih došao u Partizan. Druga stvar je kada vam neko ponudi triput više novca od onoga što Partizan može…“

Lesor je imao sjajnu sezonu.

„Lesor je bio igrač koji je često menjao timove u Evroligi, nigde nije dobio novi ugovor. A onda je došao u Partizan i postao najbolji skakač Evrolige. Dante Egzum je u Barsi bio dobar, ali sa nama je bio fantastičan. Isti važi i za mlade igrae: Smailagića, Trifunovića, Madara… Radujem se budućnosti nekih od njih, ali bi bila šteta da ih izgubimo. Ključ svega je Željko Obradović“.

Kevin Panter je ostao.

„Kevin je ubica. Sjajan momak i vredan radnik. Često se dešavalo da dođe sat vremena pre treninga i šutira sa pomoćnim trenerima. Onda odradi trening, pa ostane posle da nastavi da šutira. Lider je, ekonomičan je sa loptom i izvanredan suigrač”, zaključio je trener Iskijerdo.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar