Partizan u četvrtak čeka Crvenu zvezdu u 5. kolu Evrolige, u prvom ovosezonskom derbiju, a večiti rivali dočekuju meč u "Areni" u različitom raspoloženju

Željko Obradović je bio razočaran nakon poraza Partizana posle velike drame u četvrtom kolu ABA lige od Mege rezultatom 88:86, i to autokošem Uroša Trifunovića u poslednjoj sekundi. Ni Crvena zvezda nije blistala, ali je savladala FMP (83:72) kao gost na debiju novog trenera Janisa Sferopulosa.

Trener crno-belih nije krio nezadovoljstvo posle prvog poraza u regionalnom takmičenju nakon tri vezana trijumfa, a pred evroligaški večiti derbi (četvrtak, 18.30).

„Mega je zasluženo pobedila, bez obzira na to što je meč završen u poslednjoj sekundi. To je sport, verovatno je u odnosu na sve što je viđeno zasluženo“, poručio je Željko Obradović.

PROČITAJTE JOŠ

Osvrnuo se trener Partizana i na petorku kojom je počeo meč, kao i stav celog tima.

„Postava kojom sam počeo utakmicu je bila najbolja protiv Olimpijakosa, sada su počeli mlako. Imali smo energiju, želju, vratili se sa 20 razlike i to je bilo jedino dobro na ovoj utakmici. Za analizu je zašto pojedinci imaju pristup utakmici kakav imaju“, podvukao je Obradović.

Posebno je istakao ono čime nije bio zadovoljan.

„Sve ono što je bitno o košarci, dugo bi trajalo kad bih pričao čime nisam zadovoljan. Niko ne želi da napravi faul, spreči kontranapad, odigra agresivniju odbranu. Veoma sporo kretanje imali smo u napadu, principi se nisu poštovali, igrači se iščuđavaju, gledaju se, u situacijama u kojima imaju nula faulova a primamo lake poene. Treba još nešto?“

Jasno je koliko je ljut bio Obradović, pa se osvrnuo i na potencijalna pojačanja u narednim danima.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

„Strašno bih voleo da oni koji su tu u timu budu pojačanja, da mućnu glavom i počnu da igraju košarkom. Nemam pojma da li će biti pojačanja, niti se bavim time, niti imam vremena. Bavim se ovim strahotama koje gledam“, naglasio je trofejni stručnjak.

A, kakve to strahote muče trenera Partizana? Na primer, očajna forma Kevina Pantera, problemi u skoku, nedostatak agresivnosti što je posebno apostrofirao, sporo kretanje, principi koji se ne poštuju…

„Mislim da je Kevin odigrao slabu utakmicu i to je to. On je neko ko je predan, odan, nadam se da ćemo mu pomoći da izađe iz ove krize“, rekao je Obradović.

Panter je stigao do indeksa od čak -11 u porazu od Mege, promašio je svih osam šuteva (0/5 za dva poena, 0/3 trojke). Zvuči neverovatno, ali od početka sezone je u Evroligi i ABA ligi pogodio samo jednu jedinu trojku iz 21 pokušaja. Tu jedinu je pogodio iz 12 pokušaja u Evroligi i to protiv Makabija u prvom kolu.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

U Evroligi je na prva tri susreta imao po 11 poena, a na poslednjem protiv Olimpijakosa 17, samo je evidentno da je kapiten Partizana miljama daleko od prošlosezonske forme.

Postoje želja, donekle i energija u određenim momentima, ne samo Pantera, ali su crno-beli daleko od onoga kako bi trebalo da izgledaju u dresu koji nose.

Na to može da se doda i sporo uklapanje novajlija, Frenka Kaminskog i Pi Džeja Doužera, sa kojim je imao i verbalni sukob na jednom tajm-autu protiv Mege. Očito je da, barem za sada, ni tandem iz Amerike, ni povratnik Ognjen Jaramaz nisu ni blizu doneli ono što su pokrivali Jam Madar, Dante Egzum i pogotovo Matijas Lesor.

Upravo su u reketu posebni problemi, pa je i Mega nadskočila ABA šampiona sa 32 uhvaćene lopte (osam u napadu), sedam više od Obradovićeve čete. Više je nego očigledno da Partizanu pod hitno treba pojačanje u reketu, jer će bez snage u reketu i sa postojećim igračkim kadrom teško moći da ostvari zacrtane ciljeve.

BONUS VIDEO Mića Berić o igri Nikole Milutinova

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar