Željko Obradović Partizan vs Anadolu Efes Foto:Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Košarkaški klub Partizan i legendarni trener Željko Obradović su dogovorili nastavak saradnje i najbolji evropski trener svih vremena će i u narednom periodu predvoditi crno-bele sa klupe.

To je epilog višemesečnih nagađanja da li će i pod kojim uslovima dođi do nastavka saradnje dve strane, a našem portalu je potvrđeno da je dogovoren nastavak saradnje na dve godine.

Obradović je u Partizan došao na leto 2021. godine i potpisao je trogodišnji ugovor koji ističe na kraju ove sezone.

PROČITAJTE JOŠ

Mesecima su trajala nagađanja oko nastavka saradnje, a prvi čovek Partizana Ostoja Mijailović je istakao da je klub spremio novi ugovor za Obradovića i da se čeka odluka legende crno-belih, a na kraju su dve strane našle zajednički jezik.

To će biti ozvaničeno u toku dana na konferenciji zakazanoj u 15.00 koju je klub najavio u ranim jutarnjim satima.

Navijači Partizana su jasno i glasno tražili novi ugovor za Obradovića, a to je bilo najizraženije sredinom marta tokom meča sa Baskonijom kada je Željko simulirao potpisivanje ugovora na trenerskoj tabli.

Taj potez naišao je na oduševljenje „grobara“, koji su to znali da proslave, a Željko je pričao o tome nakon te utakmice.

„Je l’ treba nekome da se objašnjava? Ja nemam šta da objašnjavam, ja sam ovde najsrećniji čovek, prošao sam mnogo toga kao trener, od Partizana i Huventuda, Reala, Treviza, Benetona, Panatinaikosa, Fenerbahčea… Svuda smo imali sjajan ambijent, ali ova odanost i ova publika, to nema nigde, uvek ću da im se zahvaljujem, ali uvek ću ponavljati jednu stvar da treba da budemo šampioni i u ponašanju, to je moja želja od prvog dana, treba da napravimo sjajan ambijent, ali bez vređanja bilo koga“, rekao je Obradović.

Partizan je u prethodne tri godine osvojio ABA ligu, a pored toga se kao poseban uspeh izdvaja i četvrtfinale Evrolige prošle sezone kada je posle pet meečva ispao od Real Madrida u velikom spektaklu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare