Foto: ABA liga/Zadara/Zvonko Kucelin

Veličina Željka Obradovića oduševila i Špance.

Košarkaši Partizana lako su savladali Zadar u 26. kolu ABA lige i napravili još jedan korak ka prvom mestu na kraju ligaškog dela.

Pored pobede, u centru pažnje bio i doček Željka Obradovića koga su navijači dočekali aplauzima.

PROČITAJTE JOŠ

Ovo nije ostalo nezapaženo ni u Španiji koja se bavi crno-belima uoči meča u Madridu protiv Reala u četvrtfinalu Evrolige.

Njima je bilo čudan ovakav doček zbog prošlosti Srbije i Hrvatske i rata prilikom raspada bivše Jugoslavije.
„Željko Obradović je večan: Ogromne ovacije u Zadru“, naslov je teksta čuvene Španske „Marke“.

Oni se potom bave dešavanjima u dvorani „Krešimira Ćosića“.

„Neočekivano, legendarni menadžer beogradskog Partizana dobio je navijanje sa hrvatskih tribina. Jadranska liga ima nešto od one balkanske identitetske košarke koja je zadivila svet krajem prošlog veka. Sada je taj identitet dezintegrisan u različitim narodima koji su proizašli iz sukoba na Balkanu i koji su, između ostalog, doveli do odvajanja jugoslovenskih republika. Od pomenutog raskola, čudno je videti znake naklonosti između jednog i drugog naroda. Takođe i na sportskom nivou. Ali Željko Obradović je suviše neodoljiva figura da bi izbegao pohvale. Beogradski Partizan, aktuelni tim legendarnog srpskog trenera, gostovao je na terenu hrvatskog Zadra. Bilo je dovoljno da se pojavi kroz tunel svlačionice da počnu neverovatne ovacije publike. Tribine su se tek trebale popuniti, ali zvuk je bio gromoglasan. Obradović se ganut zahvalio iz tehničke zone uz naklon publici“ piše “Marka“.

View this post on Instagram

A post shared by @pbg.news

BONUS VIDEO Spektakl za Obradovića pred meč Partizana i Panatinaikosa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar