Nemanja Nedović
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Nemanja Nedović je završio reprezentativnu karijeru i to je sam saopštio nakon prvog poraza crveno-belih od Mege u ABA ligi u istoriji sa 89:83 (do ponedeljka uveče je skor bio 25-0).

Bek koji je manje ili više redovno tokom poslednjih 10 godina bio na spisku reprezentacije (kada god je bio zdrav, uz neke odluke Aleksandra Đorđevića da ga ne poziva) poručio je da više neće nositi državni grb na grudima.

PROČITAJTE JOŠ

Pojasnio je i zbog čega se odlučio na taj momenat se sa pune 32 godine oseća kao veteran i želi da se posveti klupskoj košarci i porodici.

„Završio sam sa reprezentacijom prošlog leta tokom priprema za Svetsko prvenstvo. Moje telo više nije moglo da izdrži dodatni napor, jer mi je potrebno sve više vremena za regeneraciju. Godine se ne smanjuju već samo povećavaju, kao što su klupske sezone sve duže, jedva se čeka odmor. Ako ću deo tog perioda da posvetim nacionalnom timu, dođe trenutak kada više ne možete. A ja sam plus tada dobio ćerkicu Taliju. Postao sam praktično ‘raspolućen’, nisam više mogao. Dolaze mlađi…,“ objasnio je Nedović za „Sportklub„.

BONUS VIDEO Nemanja Nedović – najbolji potezi protiv Virtusa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare