Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia; Vesna Lalić/Nova.rs

Košarkaška reprezentacija Srbije nalazi se na pripremama za Olimpijske igre, a sa njom je ove godine i Nikola Jokić, centar Denver Nagetsa.

Jokić prošle godine, posle osvajanja šampionskog prstena u NBA ligi nije otišao na Mundobasket sa reprezentacijom, dok Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, tvrdi da je sada lično „molio“ košarkaša da ode u Pariz.

PROČITAJTE JOŠ:

„Mnogo hvala Bogdanoviću i Jokiću, koga sam lično molio i njegovu braću, ali teško je protiv onih zveri igrati, protiv Embida ne smete da uđete u reket“, rekao je Vučić na Prvoj.

Srbija je prethodnih dana u Abu Dabiju izgubila u dva pripremna meča od Australije (84:73) i Sjedinjenih Držaava (105:79).

„Oni Amerikanci su sačuvaj Bože, ali ne zaboravite mi smo igrali bez Bogdanovića, nije bilo Milutinova. Nismo mogli mnogo ni da pogodimo, tako da se nadam boljima. Kad bi do srebra došli bilo bi čudesno. Verujem i u naše vaterpoliste, odbojkašice. Naš cilj je 10 medalja. Uložili smo mnogo novca, nagrade su među najvećima u svetu. 200.000 evra dajemo za zlatnu medalju“, dodao je Vučić.

Prebacio se potom i na temu fudbala, gde je Srbija završila kao poslednja u grupi na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, a odgovornosti praktično da nije ni bilo, pošto se od dresa nacionalnog tima oprostio samo Dušan Tadić, dok je Dragan Stojković Piksi ostao selektor.

„Treba da znaju da će ljudi iz Srpske, Crne Gore, Severne Makedonije navijati za naše reprezentativce u svim sportovima, posebno će košarka privući pažnju, ali u svim sportovima treba da se istaknemo. Neću da odlučujem o tome da li će Piksi ostati na mestu selektora, ali neću da prihvatim da možemo da budemo zadovoljni onim što smo videli u Nemačkoj, očekujemo promene“, kazao je Vučić.

BONUS VIDEO Aleksa Avramović o reprezentaciji, druženju, Jokiću: Ovde smo zbog Srbije i sve ostalo je nebitno

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare