Foto: Nikola Krstic / Alamy / Alamy / Profimedia

Vladimir Štimac, proslavljeni srpski košarkaš, oglasio se nakon skandala u večitom derbiju, odnosno drugom meču finalne serije Superlige Srbije.

Kao igrač, Štimac je i sam nosio dres Crvene zvezde, apsolutno je svestan šta znači večiti derbi i borba za titulu, ali ono što se desilo u finalu Superlige Srbije je sramota za domaću košarku.

„Dajte ljudi, nemojte i sport, dosta je više majke mi. Pozivam vas sve da prestanete jedni druge da vređate. Srbi smo, ljudi smo, nemojte da nas ostane za pod jednu šljivu, ko Boga vas molim. Zapamtite da ne možemo jedni bez drugih. U državi je haos, nemojte to da pravimo i od sporta, jedine stvari po čemu smo poznati u svetu“, napisao je Štimac.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvezda je posle pobede u prvom meču u seriji (89:88), u drugom gubila sa 57:45 u trenutku prekida na 7:55 do kraja treće četvrtine. Navijači Partizana upućivali su raznorazne uvrede, a kada su predmeti počeli da uleću u teren, igrači Crvene zvezde su napustili parket.

Od navijača je potom zatraženo da izađu iz hale, pričalo se da će se meč nastaviti u četvrtak, ali su se igrači Zvezde, a onda i sudije vratile na teren, dok crno-beli nisu želeli da igraju pred praznim tribinama.

Zbog svega toga, Zvezdi bi trebalo da se dodeli pobeda službenim rezultatom, a onda sledi i uručenje pehara za šampiona Srbije.

Inače, Štimac je nedavno ušao u političke vode, a još uvek nije objavio zvaničan kraj igračke karijere.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare