Vladimir Lučić
Vladimir Lučić; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Vladimir Lučić, srpski krilni igrač, pričao je o aktuelnim košarkaškim temama ovog leta, a jedna od njih bio je i povratak u Partizan.

Nije tajna da bi navijači crno-belih voleli da ponovo vide Lučića u dresu Partizana, za koji je nastupao od 2008. do 2013. godine.

„Imam ugovor još godinu dana sa Bajernom. Neki su mi prosledili tu izjavu (Vladimira Androića o povratku Lučića u Partizan), čak i Leo Vesterman, mada ne znam odakle njemu (smeh). Izjava nije bila do kraja definisana i mogu samo da kažem da je ovo bilo zaista prvo leto da su postojali neki kontakti, ali ja sam i dalje igrač Bajerna“, rekao je Lučić za „Basketballsphere“.

PROČITAJTE JOŠ:

Partizan je ovog leta promenio ceo tim, pa je Lučić otkrio kako on vidi novu ekipu crno-belih.

„Poučeni iskustvom iz prošle godine, napravljen je ogroman zaokret u filozofiji. Obradović je kao jedan od najboljih trenera na ovim prostorima i najtrofejniji, uvek gajio napadačku košarku, imao igrače koji su stvarali višak i bili talentovani na tom delu parketa. Ovaj put, to izgleda drugačije. Ekipa je defanzivno orijentisana, kada gledamo ‘size’, svi su jako veliki za svoje pozicije, odbrambeno vrlo dobri. Normalno da ima i ofanzivnog talenta, mnogi od njih su igrali na najvišim nivoima i u NBA, imali i zavidne karijere u Evroligi. Novi je projekat, samo je Balša Koprivica ostao“, pojasnio je Lučić.

Pojasnio je i zašto nije igrao ove godine na Olimpijskim igrama u Parizu, gde je Srbija osvojila bronzanu medalju.

„Vratio sam se u decembru prošle godine posle operacije i od tog trenutka nisam propustio niti jedan trening ili utakmicu što je za mene kao veterana veliki uspeh. Nisam imao takvih problema od tada iako su neki novinari i mediji preneli da sam zbog povrede propustio Olimpijske igre. Više se ne borim protiv naslova da sam povređen ili da imam nekih problema. Zdrav sam i dobro se osećam“.

PROČITAJTE JOŠ:

Mogao je da bude kapiten, ali je doneo veliku odluku,

„Drugačije je kad dođeš u ove godine. Postojale su stvari koje su uticale na verovatno najtežu, ili jednu od najtežih, odluka u karijeri. To sam i rekao Svetislavu Pešiću, jer sam kao kapiten mogao da predvodim svoju zemlju na Olimpijskim igrama. Odlučio sam da ne igram“, nastavio je Lučić.

Postojali su još neki razlozi za koje javnost ne zna.

„Imao sam bitne razloge, mnogi od njih su u vezi sa privatnim životom i nažalost nisam se našao tamo. Sa druge strane, bio sam navijač i jako mi je drago što su kao i prošle godine napravili izvanredan uspeh. Odigrana je sjajna utakmica protiv SAD i ostaje žal zbog krajnjeg ishoda“.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar