Vitali Fridzon, Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Vitali Fridzon, jedan od najboljih ruskih košarkaša u ovom veku, prokomentarisao je meč Srbije i Amerike na nedavno završenim Olimpijskim igrama.

„Orlovi“ su poraženi od „drim tima“ u polufinalu sa 95:91, a taj meč obeležile su diskutabilne sudijske odluke, koje nisu promakle Rusu.

„Utakmica između SAD i Srbije je bila finale pre finala, a svi su videli da su sudije napravile nekoliko kontroverznih odluka u korist Amerike. Ali jakima se uvek pomaže, to je zakon prirode. Ali da je Ognjen Dobrič na kraju pogodio trojku, pri rezultatu 86:84 u korist Srbije, SAD možda ne bi uspele da uzvrate. Lebron i društvo su prilično samopouzdano pobedili Francusku u finalu“, rekao je Fridzon.

PROČITAJTE JOŠ:

Povod za intervju sa Fridzonom bio je novi ugovor u njegovoj karijeri, iako ima 38 godina i polako prelazi u menadžerske vode. Naime, Fridzon je postigao dogovor sa ekipom Brjansk iz svog rodnog grada Klinci, pa će u narednoj sezoni biti i predsednik i igrač. Ovaj klub takmiči se u B diviziji u Rusiji.

„Ovo je novo poglavlje u mojoj karijeri. Nadam se da ova priča nije za jednu ili dve godine i da ćemo zajedno izgraditi ozbiljan, ambiciozan projekat. Želeo bih da podvučem da ne završavam karijeru. Igraću ako budem koristan timu. Ostao sam u formi tokom leta. Mnogo sam trenirao.“, naglasio je Frdzon.

Vitali Fridzon je tokom bogate karijere igrao za Standart Toljati, Himki, CSKA Moskvu, Lokomotivu iz Kubanja i Zenit iz Sankt Petersburga. Bio je šampion Evrolige 2016. godine i sedam puta VTB šampion.

Sa reprezentacijom Rusije došao je do bronze na Olimpijkim igrama 2012. godine i 2011. na Evrobasketu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar