Petar Grojić, košarkaš Čačka 94 kaže da se raduje polufinalu Kupa Radivoja Koraća protiv Crvene zvezde ili FMP-a.

Foto: Promo

Tipuj na domaću košarku uz MaxBet!

Grojić je bio jedan od ključnih igrača u pobedi nad Borcem u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća 73:64.

Petar je najpre pogađao da vrati svoj tim iz minusa u prvom poluvremenu, a onda u drugom da održi prednost i završio je meč sa 20 poena.

„Ne bih da preuzimam tu ulogu da sam bio najbolji, ne mora da znači to što sam dao najviše poena. Dosta drugih igrača je radilo drugih poslova koji su više doprineli. Kao skok, meni blokade da se naprave, asistencije, znači ovo je izvanredno, možda jedan od najboljih dana u mom životu, pogotovo što ćemo sad da igramo protiv pobednika meča Zvezde i FMP-a. Nestvarno, ne znam kako bih opisao ovo“, rekao je Grojić novinarima posle utakmice i odmah kazao koga bi pre da vidi u polufinalu.

„Više bih voleo Zvezdu iskreno“, odgovorio je na pitanje koga bi više voleo u polufinalu, a onda jednoj reči obrazložio i zbog čega.

„Izazov“, dodao je momak koji je Borcu ubacio 20 poena u dvorani Čair.

Kaže i da mu je posebnu motivaciju davalo to što je reč o gradskom derbiju, razlika je samo u tome što je Borac u ABA ligi, a Čačak u KLS.

„Prvi gradski derbi, stvarno smo se spremali za to, pogotovo zato što smo izgubili tri utakmice u ligaškom delu i to nas je malo podiglo. Pokazali smo karakter i dobili… Nije bilo napeto, samo smo se držali našeg plana igre, koji su spremali Đorđe Mićić i trener Malina (Marko Marinović prim. aut)“, objasnio je Grojić.

Njegovom ttimu je svakako pomoglo i to što je imao više koševa iz drugih šansi.

„Izašli smo sa sto posto, nismo ovde došli radi reda i da samo odigramo, nego smo došli da pobedimo i da se plasiramo što dalje možemo. To smo za sada uradili i videćemo dalje“, rekao je Grojić.

BONUS VIDEO: Aleksa Uskoković o iznenađujućem porazu od Čačka u Kupu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar