Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan sa 85:82 u prvom meču finala ABA lige.

Džejms Naneli je predvodio crno-bele sa 27 poena, na drugoj strani je Jago Dos Santos imao 18 kao najbolji kod pobednika.

PROČITAJTE JOŠ:

Meč je protekao u brojnim prekidima, potrajao je čak dva i po sata, samo poslednjih nekoliko desetina sekundi je potrajalo 12 minuta, a u jednom trenutku se pokvario i semafor.

Zbog toga su sudije većale međusobno i sa trenerima, posle svega su Zek Ledej i Dejan Davidovac skakali za loptu, a Zvezdin igrač je iznudio faul i slobodnim bacanjima okončao dramu.

Ipak, tek kada se sve završilo viđen je i jedan pozitivan gest igrača Zvezde. Kapiten ekipe Branko Lazić je zajedno sa Milošem Teodosićem stao kod tunela gde su izlazili igrači Partizana i pozdravljao se sa njima, dok je istovremeno štitio svoje protivnike od ljutnje svojih navijača.

Košarkaši Zvezde su postavili zaštitni špalir da neki predmet ne bi pogodio i povredio nekoga iz Partizana, dok su napuštali parket dvorane Pionir.

Naredni meč se igra u sredu 15. maja od 19.30 i domaćin je opet Zvezda, a treći meč se igra 19. maja i tada će Partizan ugostiti najvećeg rivala.

BONUS VIDEO: Čestitke posle derbija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare