Foto: Ricardo ARDUENGO / AFP / Profimedia

Košarkaši Australije savladali su Portoriko sa 90:75 u pretposlednjoj proveri ove američke selekcije pred Olimpijske igre u Parizu.

Portoriko je poslednji tim koji je izborio mesto u grupi Srbije, a uz njih su tu još i Južni Sudan i Sjedinjene Američke Države.

PROČITAJTE JOŠ

Izabranici Nestora Kolona nisu mogli da pariraju „kengurima“ koji su brzo stigli do prednosti. Rešili su prvo deonicu sa 23:17, a do poluvremena je već bilo 15 poena prednosti.

Džoš Gidi koji je provocirao Marka Gudurića na meču Srbije i Australije ovog puta je bio najefikasniji sa 19 poena uz četiri skoka i pet asistencija, a „FIBA“ Peti Mils (potpuno drugačiji igrač kada igra po FIBA pravilima otud i nadimak prim. aut.) je brojao do 14. Džok Lendejl je upisao 12, a Džo Ingls koji je protiv „orlova“ gotovo čitavu utakmicu proveo na klupi stigao je do 11 poena.

Ajzea Romero je brojao do 17 za Portoriko, a Alim Ford je dodao 10. Zanimljivo, Portoriko je odlučio da skriva karte jer se Hoze Alvarado, bek Nju Orleans Pelikansa nije upisao u strelce (0/5 iz igre za 24 minuta).

Australijanci su ovog leta izgubili samo od SAD, a pokazali su sjajnu timsku igru jer su stigli do 30 asistencija i čka 21 poena iz kontranapada.

Loša vest za Australijance je povreda Dantea Egzuma, ali Australijanci veruju da bi mogao da bude spreman za grupnu fazu Igara.

Portoriko će generalnu probu pred Igre imati protiv Kanade u nedelju.

BONUS VIDEO Jokić traži parking

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare