Džejms Naneli i Stefan Lazarević Foto:Srdjan Stevanovic/Starsport.rs/STARSPORT / Shutterstock Editorial / Profimedia/X/@prvorodjeni

Košarkaš Partizana Džejms Naneli pesnicom je udario igrača Crvene zvezde Stefana Lazarevića, a pojavio se i snimak iz hodnika Arene, ali nedostaje početak.

Sve se dogodilo oko 11 časova kada su se ekipe razmenjivale tokom šuterskih treninga u beogradskoj Areni.

Stefan Lazarević je prvi prišao Džejmsu Naneliju kako bi ga upitao zbog čega ga je Amerikanac hvatao za vrat tokom drugog meča, a zatim krenuo na njega, nakon čega ga je Naneli udario u glavu.

PROČITAJTE JOŠ

Nedugo po skandaloznim scenama u Areni, na društvenim mrežama pojavio se i snimak tuče Nanelija i Lazarevića, ali se vidi da na snimku fali početak sukoba. Potom se vidi kako ih Džejlin Smit razdvaja, ubrzo i svi ostali košarkaši Partizana i Crvene zvezde smiruju tenzije.

Policija je bila na terenu, uzimala izjave i izvršila uviđaj zbog sukoba večitih rivala.

Tenzije su porasle posle prva dva meča i sa terena prešle su i van njega. Treći meč finala ABA lige je na programu od 20.30, a Zvezda ima prednost od 2-0 u seriji.

„Očekujemo i hitnu reakciju ABA lige na incident koji je nezabeležen u istoriji ove lige i sa ovakvim posledicama. KK Crvena zvezda upozoravao je na detalje sa prethodnih utakmica koji nisu sankcionisani od strane sudija tokom mečeva, ali i disciplinskih organa lige naknadno, a jedan od tih detalja je udaranje i davljenje Džejmsa Nanelija na utakmici broj 2 upravo na našem igraču Stefanu Lazareviću.

Ovaj napad prevazilaze sve granice sporta i normalnog, i očekujemo hitne reakcije svih odgovornih!

KK Crvena zvezda je hitno već podneo disciplinsku prijavu nadležnim organima ABA lige, sportskomd direktoru Miliji Vojinoviću, kao i disciplinskom sudiji i ostalim organima lige!

Očekujuemo da igrač KK Partizan Džejms Naneli bude diskvalifikovan i privremeno udaljen iz takmičenja. U suprotnom ta utakmica ne može i neće biti regularna, i ne može se osigurati bezbednost u utakmici i svih aktera iste od težih incidenata“, poručili su crveno-beli.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare