Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić razgovarao je sa srpskim medijima pred borbu za četvrtfinale Mundobasketa u Manili.

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Srbija u nedelju od 14 časova igra protiv Dominikanske Republike za prolaz dalje na Svetskom prvenstvu.

PROČITAJTE JOŠ:

U suprotnom joj ni tri pobede iz grupe u prvoj fazi turnira neće biti dovoljne, a trener koji je i lani sa Srbijom poražen od Italije na Evrobasketu, smatra da je ona jedna od najboljih na svetu.

Zato mu smetaju i kritike posle poraza, trećeg od istog protivnika u poslednjih godinu dana.

„Jer kad ja kažem, onda će reći, eno onaj iz Pirota treba da nauči da priča srpskohrvatskim jezikom, i tako dalje, pravilnim. Da se ne vadi, nego da ide da peca ribe. A ne zna da ja stvarno uživam u ribama, i u i ženskim i ovim. I volim ribu da pojedem. A da pecam, to nikad neću da radim, za mene ima ko to da radi“, rekao je Pešić, koji je potom spomenuo i Nikolu Jokića.

Jokić je još početkom leta rekao da neće igrati na Mundobasketu posle titule s Denver Nagetsima u NBA ligi jer je tvrdio da mentalno i fizički ne bi bio „tu“.

„Želim da vam kažem da budete pošteni prema ovim momcima. I poraz i pobeda postoje u sportu. Lepo nam je prošle godine naš igrač Nikola Jokić, najbolji igrač na svetu, rekao: U Srbiji se samo gledaju rezultati, ne igra se igra. Vole se rezultati, ne voli se košarka. I u pravu je. Ponavljam, moramo da napredujemo, da učimo od drugih koji su bolji. Ima boljih i nije sramota. Sramota je kad neko ne želi da prizna, to je sramota“, dodao je Pešić.

Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

BONUS VIDEO: Filipinac umalo zaplakao zbog dresa Teodosića – emocija koja nema cenu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare