Foto:Stefanos Kyriazis / Zuma Press / Profimedia

Košarkaši Olimpijakosa pobedili su Panatinaikos u gostima rezultatom 84:89 u prvom meču finalne serije grčkog prvenstva.

Crveno-beli su mnogo bolje otvorili meč, rano su stigli do prednosti od 9:18, ali je PAO uspeo da dođe do preokreta već početkom druge deonice. Međutim, usledila je nova serija Olimpijakosa za 37:46 na poluvremenu.

Početkom treće četvrtine gosti su stekli dvocifreni plus, ali je od 46:58 krenula serija Panatinaikosa. U jednom trenutku bilo je 56:59, a onda su crveno-beli imali odgovor za +10 na ulazu u poslednju četvrtinu.

PROČITAJTE JOŠ:

Tamo je Olimpijakos većim delom održavao dvocifrenu prednost, PAO je pred kraj uspeo da se primakne na 84:87, a u finišu utakmice je i trener domaćih, Ergin Ataman isključen. Olimpijakos je poenima sa penala okončao meč u svoju korist.

Najbolji u dresu Olimpijakosa bio je Tomas Vokap sa 17 poena i pet asistencija, Najdžel Vilijams-Gos je imao 16 poena i četiri asistencije, dok je Nikola Milutinov upisao 12 poena i 13 skokova.

Kod Panatinaikosa je Kendrik Nan imao 21 poen uz šest skokova, dok je Kostas Slukas imao 16 poena i pet asistencija, a Matijas Lesor 14 poena i sedam skokova.

Naredni meč u seriji igra se 7. juna od 20.30 u dvorani Olimpijakosa.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar