Kuper Fleg, Foto: AP Photo/Kevin M. Cox

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država odavno je započela pripreme za Olimpijske igre u Parizu, ali su NBA zvezde na prijateljskoj utakimci ostale u senci tinejdžera.

Odigrali su prvotimci tri kontrolne utakmice zatvorenog tima, a protivnici su bili manje poznati američki košarkaši, uglavnom mlađi, koji tek treba da stupe na najveću scenu.

Momak koji je privukao najviše pažnje je Kuper Fleg, 17-godišnji košarkaš, koji je prethodne godine igrao srednjoškolsku košarku.

PROČITAJTE JOŠ:

Imao je Fleg odličnu rolu protiv „drim tima“, pošto je pogodio iz okreta preko Džrua Holideja, jednog od najboljih defanzivaca u NBA, poentirao je uz faul Bema Adebaja, takođe odličnog defanzivca, a ubacio je i trojku preko Entonija Dejvisa, te je zaustavio i poene u kontri.

To je samo ono što se moglo videti na snimcima, a prema nekim informacijama Fleg je imao između 14 i 17 poena, ali je „drim tim“ slavio sa 74:73.

Sledeće sezone Flega očekuje prva godina na čuvenom Djuku, a onda i izlazak na draft 2025. godine, gde bi mogao da bude prvi pik.

Što se tiče reprezentacije SAD, ona će u grupnoj fazi Olimpijskih igara odmeriti snage sa Srbijom, Južnim Sudanom i Portorikom.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar