Credit line: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Kineska kompanija "361 stepen" predstavila je Nikolu Jokića kao svog globalnog ambasadora.

Srpski košarkaš i zvanično je potpisao ugovor sa spomenutom kompanijom, koja je objavila promotivni video.

PROČITAJTE JOŠ:

Tako je Jokić posle osam godina u NBA ligi, tokom kojih je nosio opremu Najki, odlučio da postane zaštitno lice drugog, manje poznatog brenda.

Taj brend ima oko šest hiljada poslovnica samo u Kini, a prihoduje vrtoglave sume od više stotina miliona dolara na godišnjem nivou.

Jokić je nedavno objasnio da ga je Aron Gordon, saigrač iz Denvera ubedio da sarađuje s Kinezima, sa kojima je rekao da ima dobru saradnju.

Za osam godina koliko je nosio Najki nije dobio svoju ličnu liniju patika, što sada neće biti problem. Američki brend ga nije uzeo u obzir iako je Jokić dvaput bio MVP najjače lige na svetu i po jednom najkorisniji igrač finala zapada i velikog NBA finala, a u svojoj biografiji ima i NBA titulu.

U snimku koji su objavili Kinezi, Jokić u dresu sa kineskim slovima baca loptu iz Bol arene u kojoj igraju Nagetsi preko kineskog zida u koš u drugoj zemlji, matičnoj za kompaniju sa kojom će Somborac ubuduće sarađivati. Zna se za sada da je ugovor višegodišnji, ali se finansijski detalji ne znaju.

BONUS VIDEO: Jokić isključen u Čikagu, prigovarao sudijama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare