Foto: Printscreen X / Basketnews

Srpski košarkaš Andrej Kostić bio je jedan od onih koji su privukli mnogo pažnje na Adidas kampu u Trevizu.

Igrač Crvene zvezde bio je jedan od četvorica mladih Srba koji su impresiorali košarkaške skaute, ali i slavne zemljake Vasilija Micića i Nikolu Jovića.

PROČITAJTE JOŠ:

Tamo su bili i Džejms Harden i Ivica Zubac, između ostalih, pa su i Kostić i Bogoljub Marković, zatim Nikola Đurišić i Nikola Bundalo imali šta da čuju, vide, ali i pokažu.

Kostić je bio drugi najbolji strelac turnira sa 18,7 poena u proseku, igrajući za ekipu Next Gen, dok je istovremeno sa Markovićem bio i u idealnoj petorci.

Šutirao je trojke čak 45 posto, što su procenti kakve dosežu tek neki od najelitnijih šutera na svetu poput Stefa Karija.

Zanimljivo je da je sve to radio za samo 24 minuta po utakmici. Protiv ekipe Team 3SSB imao je 28 poena, protiv Eurocamp 1 je ubacio 7 poena, a izabranom timu američkih igrača Team USA Select je ubacio 21 poen.

Kostić je ove sezone sporadično dobijao šansu i u prvom timu Zvezde, gde je nagovestio svoj raskošni talenat i na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća, ali i u finišima nekih utakmica u ligama.

Nisu se loše pokazali ni ostali momci iz Srbije. Đurišić je sa 11,6 poena i 5,3 asistencije pokazao zbog čega ga Bličer Riport prilično visoko ceni, a njegov tim je ostvario sve tri pobede. Marković je prosečno imao 12,3 poena i 6 skokova, a Bundalo 14,6 poena i 4,3 skoka.

BONUS VIDEO: Konferencija Nikole Jokića nakon poraza od Minesote

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar