Foto:AP Photo/Jack Dempsey

Nikola Jokić, najbolji košarkaš planete, još jednom je pokazao kakav bi trebalo imati pristup životu. Njegovi prioriteti su jasno postavljeni i ni u jednom trenutku ih nije doveo u pitanje. Čak ni kada je postao najbolji.

Bilo je mnogo duhovitih opaski nakon što je osvojio NBA prsten sa Denverom pobedom sa 4-1 nad Majamijem, ali i jedna rečenica koja će se dugo citirati.

PROČITAJTE JOŠ

„Košarka nije moja glavna stvar u životu, to je samo nešto u čemu sam dobar“, rekao je Jokić i tako pokazao da posao ne bi trebalo da bude isto što i život. Već samo jedan element, a mnogi u savremenom društvu ne uspevaju tu da podvuku razliku.

Istakao je da može da napreduje i dalje i upravo je u tom delu integrisana njegova životna filozofija.

„Mislim da mogu da budem još bolji, ali moram da se žrtvujem. Ali košarka nije moja glavna stvar u životu, to je samo nešto u čemu sam dobar. Radi se o timu. Da sam hteo da igram individualno, igrao bih neki drugi sport“, poručio je Jokić.

Zatim je poručio da je osetio olakšanje kada je konačno ostvario cilj da postane NBA šampion.

„Dobro je. Sve je dobro kada se ispuni cilj. Ali mislim da ima nešto i do puta, gubljenja, razmišljanja, stresa, preispitivanja sebe. Kada se ispuni cilj, sada je sve dobro“, rekao je srpski centar.

Majkl Meloun, trener Denvera, počeo je da dodaje ić na svoje prezime što govori koliko je blizak sa Srbinom.

„Majk Meloun je čovek koji uvek želi da se takmiči, ako igrate tenis sa njim uvek želi da vas pobedi. On uvek želi više i to je razlog zašto smo pobedili.“

Nije štedeo pohvale na račun Džamala Mareja.

„Stvarno verujem ovim momcima. Mislim da je to način kako se pobeđuje. Džamal Marej je bio povređen, mislio je da će biti trejdovan. Igrao je loše, bio pod pritiskom medija. Na kraju je dokazao svima da nisu u pravu. Ali ne svima, već sebi da može da predvodi tim do šampionske titule.“

BONUS VIDEO Nikola Jokić o Darku Rajakoviću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar