Foto: Printscreen X / Vic Lombardi

Najbolji košarkaš planete Nikola Jokić bio je na predstavljanju Denver Nagetsa za novu sezonu.

Denver će biti pojačan Dariom Šarićem, koji je protiv Jokića nekada igrao i u klubu i u reprezentaciji.

PROČITAJTE JOŠ:

Pre deset godina je jedan branio boje Mege, drugi je bio u Ciboni, ali su se znali i iz okršaja Srbije i Hrvatske na U19 Mundobasketu u Pragu.

„Prvi put smo igrali jedan protiv drugog na prvenstvu za igrače do 19 godina u Pragu. Pobedili smo ih, on je dao 37 poena ili tako nešto“, rekao je Jokić.

Dario Šarić je tada zapravo imao 30 poena u četvrtfinalnom porazu Srbije što je Jokić dobio zapamtio.

„Da, jeste, ali ta generacija igrača Srbije… Njih 10 sad igra na visokom nivou, imali su veoma talentovanu generaciju“, uzvratio je Dario. Nikola je na tom prvenstvu protiv Hrvata imao 8 poena, a prosečno 7,1.

Srbija je ipak stigla do finala gde je poražena od Sjedinjenih Država sa 82:68. Šarić je imao 20,3 poena po meču, 11,2 skoka i 4,9 asistencija.

Zbog toga se nekako namestilo pitanje Vika Lombardija kako bi danas izgledala Jugoslavija da je opstala.

„Ne znam, nikada to nećemo saznati, ali mislim da bi bilo zanimljivo, ima mnogo talenta tamo“, rekao je Jokić.

Godinama kasnije Jokić je postao gotovo nemoguć za čuvanje na košarkaškim parketima, a iza sebe ima tri MVP nagrade, šampionski prsten i više Ol-star nastupa.

„Naravno da sam srećan čoveče. Kada sam igrao protiv njega, nisi mogao da ga čuvaš, sad smo u istom timu, lako je biti sa njim“, rekao je Šarić, koji je potom objasnio i zašto je došao u Denver.

„Prošle godine, dok sam bio u Voriorsima, Nikola mi je rekao da su pokušali da me dovedu. Ovog leta sam imao neke informacije da bi to moglo da se dogodi, pa je stalo. Otvorilo se tržište slobodnih agenata, onda sam razmišljao da li ću u NBA, da li u Evropu, posebno zbog onoga što mi se desilo u Golden Stejtu poslednjih meseci. Bio sam usred kvalifikacija za Olimpijske igre sa Hrvatskom. Odlučio sam, Denver je bio najbolja opcija, igrati sa Jokićem, videti njega, kako igra košarku, biti deo toga“, ispričao je hrvatski igrač.

BONUS VIDEO: Bravure Nikole Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar