Boston Celtics vs Denver Nuggets Foto:Fadel Senna / AFP / Profimedia

Košarkaši Denver Nagetsa poraženi su od Boston Seltiksa u prvom pripremnom meču u Abu Dabiju sa 107:103.

Aktuelni šampion NBA lige opravdao je ulogu favorita, mada je Nikola Jokić, najbolji igrač Denver imao prilično doziranu minutažu.

PROČITAJTE JOŠ:

I bez njega tokom čitavog drugog poluvremena Denver je uspevao da drži korak, dok je sa njim na terenu vodio tokom prvog dela igre.

Usput je Jokić izveo i neke čarolije iz svoje kuhinje, pa je tako sjajno asistirao za prve poene Rasela Vestbruka u dresu Denvera, a onda usred šuta promenio ruku kojom izbacuje loptu.

To je u svoje vreme, doduše daleko atraktivnije, radio Majkl Džordan, ali je i Jokiću pošlo za rukom uz malo snalažljivosti.

Igrala se druga četvrtina kada je Jokića dobro i čvrsto čuvao Luk Kornet. Taman kada je igrač Seltiksa pomislio da ima Srbina „u šaci“, ispostavilo se da je pogrešio.

Jokić je iz okreta krenuo na horog levom rukom, onda se predomislio i u minimalnom skoku ipak ispalio loptu desnom rukom i pogodio.

Do poluvremena je imao 14 poena i 8 skokova, a njegov tim je imao prednost 63:56, što se preokrenulo serijom Bostona kako se bližio kraj treće i početak četvrte deonice.

BONUS VIDEO: Bravure Nikole Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar