AP Photo/Abbie Parr

Boston Seltiksi su pobedili u prvoj utakmici finala NBA lige Dalas rezultatom 107:89. Za Kajrija Irvinga, to je bila utakmica protiv njegovog bivšeg tima.

To nije bila efikasna noć za Irvinga koji je ubacio 12 poena uz loše procente šuta. Ovo je drugi najmanji broj poena u Irvingovoj karijeri u finalu, drugi nakon druge utakmice finala 2016. protiv Golden Stejt Voriorsa.

„To je košarka na kraju dana. Navikao sam biti u ovakvom okruženju. Ranije u mojoj karijeri sam imao drugačiji odnos sa Bostonom. Sada sam ovde kao veteran i isto je, očekujem iste stvari. Pravo da vam kažem očekivao sam da će biti malo glasnije ovde. Očekujem iste stvari i u utakmici broj dva. Okruženje će odraditi svoj posao, ali i ja moram raditi svoj i pogađati šuteve“.

On očekuje da će biti bučnije.

„Ali očekujem iste stvari u drugoj utakmici – publika pokušava da me izvuče iz mog elementa, da izvuče moje saigrače iz njihovog elementa. Ali opet, energija mora da bude usmerena na igru. Osećao sam da imam mnogo sjajnih prilika“.

Ovo je prvi put da Irving igra u finalu NBA lige od 2017. Biti u ovoj fazi sezone se često uzima zdravo za gotovo, kaže on.

„Ovo je najbolje vreme u godini za igranje. Preostala su samo dva tima. Hajde da ovo stavimo u perspektivu. Okruženje će biti ono što jeste, ali moj fokus je na našem planu igre i na tome da se moji momci i ja osećamo samopouzdano i da nastavimo da šutiramo sjajno“.

BONUS VIDEO Majk Džejms, trojka sa pola terena!

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar