Košarkaška reprezentacija Srbije okupila se u ponedeljak za početak priprema pred Olimpijske igre u Parizu, a jedan od novajlija u nacionalnom timu je Aleksej Pokuševski.

Mladi košarkaški biser Srbije je ovog leta prvi put sa reprezentacijom, a to će mu doneti veliku iskustvo i nezaboravne uspomene.

„Fenomenalni su prvi utisci, uvek kažem da sam presrećan što sam ovde i jedva čekam da krenemo trening“, počinje Pokuševski priču za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ:

Imao je turbulentnu sezonu u NBA ligi, jer je iz Oklahome prešao u Šarlot, gde je dobio nešto više prostora da pokaže šta zna, a ponovo je saigrač i sa Vasilijem Micićem.

„Imam osećaj da sam uradio sve što je bilo do mene. Uradio sam sve na dobrom nivou. Radio sam mnogo dok nisam igrao i kad mi se dala neka šansa da odigram neke bolje minute i neka bolja uloga, mislim da sam to iskoristio sasvim dobro.“

Već je imao priliku da oseti sjajnu atmosferu u reprezentaciji i zajedništvo koje u njoj vlada.

„Sigurno. Sad se prvi put okupljamo svi zajedno, ne znam se sa momcima lično, sem sa par momaka. Mislim da će sve biti fenomenalno i stvarno sam uzbuđen.“

PROČITAJTE JOŠ:

Srbija će pre puta na Olimpijske igre imati i šest pripremnih mečeva. Najpre će rivali iza zatvorenih vrata biti Holandija i Turska, 5. i 7. aprila, onda sledi prijateljski susret sa Francuskom u Lionu (12. jul), zatim put u Abu Dabi i okršaji sa Australijom (16. jula) i Sjedinjenim Američkim Državama (17. jula), dok je za kraj priprema rezervisan duel sa Japanom, 21. jula u Beogradskoj areni.

„Mislim da će nam mnogo značiti što više pripremnih utakmica. Imamo puno vremena do Olimpijskih igara, mislim da će biti lep period narednih mesec dana.“

Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Rivali na Olimpijskim igrama Srbiji u grupnoj fazi će biti Sjedinjene Američke Države, Južni Sudan i pobednik kvalifikacionog turnira u Portoriku.

„Mislim da možemo da pobedimo koga god na Olimpijskim igrama. Mislim da smo dovoljno talentovani i dobri, do nas je, što je najbitnije. Jedva čekam.“

Nada se da će mu Svetislav Pešić kao selektor naći „žicu“ i pravu ulogu u timu.

„Iskreno da ti kažem ne znam kakva će biti moja uloga. Ja sam pričao da jedino što je do mene je da kad sam na terenu dam sve od sebe, da radim šta mi je rečeno i da će talenat verovatno izaći. Do selektora je da me stavi tamo gde on misli da je najbolje“, zaključio je Pokuševski za Nova.rs.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar