Kenet Lofton
Kenet Lofton; Foto: Tanjug/AP Photo/Sue Ogrocki

Mnogi NBA timovi su odlučili da poštede većinu standardnih igrača, pa su se na parketu našli igrači koji su bili pravo iznenađenje.

Neke od njih nisu prepoznali ni navijači klubova čiji su dres nosili. Majami i Sakramento su koristili po 15 raspoloživih igrača, a neki su se odlučili za drugi scenario.

PROČITAJTE JOŠ

Na meču Oklahome i Memfisa je ukupno igralo 13 igrača. Tander je odigrao sa sedam igrača, dok su Grizlisi igrali sa šestoricom, a jedan od njih Vins Vilijams je odigrao svih 48 minuta.

Tander je slavio sa 115:100, a Tre Men je postigao 24 poena, uz 12 skokova i isto toliko asistencija. Ipak, posebno se istakao Kenet Lofton koji je na parketu proveo 40 minuta, postigao je 42 poena uz 14 skokova.

Lofton je u patikama visok 201 centimetar po merenju NBA lige, a ima najneskladniji odnos od preko 500 igrača zbog čega mu je nadimak „debeljko NBA lige“.

Višak kilograma i manjak centimetara su mu ozbiljna prepreka za NBA lige. Nikada nije bio na NBA draftu, ali su mu Grizlisi dali priliku u Razvojnoj ligi.

Proglašen je za novajliju godine jer je prosečno postizao 20,2 poena i 10,5 skokova.

U prethodnoj noći je odigrao 24. meč za Memfis i prvi put je bio starter. Do sada mu je prosek bio 3,4 poena i 1,6 skokova.

BONUS VIDEO Najbolji potezi sa utakmice Denver Nagetsa i Dalas Maveriksa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar