Bil Volton u razgovoru sa Nikolom Jokićem
Bil Volton u razgovoru sa Nikolom Jokićem, Foto: AP Photo/Charles Krupa

Bil Volton, jedan od najboljih NBA košarkaša u istoriji, preminuo je u ponedeljak, a tokom života i karijere komentatora bio je veliki fan Nikole Jokića.

Nažalost, bolest je bila jača od Voltona, koji je preminuo u 72. godini, ali je iza sebe ostavio ogroman trag.

Tokom profesionalne igračke karijere Volton je bio šampion sa Portlandom i Bostonom, bio je MVP finala i MVP cele lige, kao i najbolji šesti igrač uz još nekoliko vrednih priznanja i velikih uspeha, što ličnih što timskih.

PROČITAJTE JOŠ:

Posle završetka igračke karijere, Volton je otišao u komentatore, a veoma je cenio ono što radi Jokić od dolaska u NBA.

„Njegovo slavljenje života kroz košarku, njegov fokus na tim… Bolji je od savršenog! On je Nikola Jokić“, rekao je Volton u jednom ranijem intervjuu za ‘Denver Post’.

Oduševljeno je nastavio.

„On je najbolji košarkaš na svetu. Mnogo gledam utakmica Denvera i svaki put kada gledam, imam osmeh na licu. To je fantastično“, dodao je Volton tada.

Uvek je sa puno poštovanja govorio o Jokiću, koji ga je oduševljavao na više načina.

„On daje radost i sreću. I nadu. I optimizam. I svrhu. Igra sa svrhom. Igra da pobeđuje. I to radi prelepim stilom, graciozno, sa poštovanjem, profesionalizmom. Nikola Jokić predstavlja osvajanje suštinom pre nego ushićenjem“, objasnio je Volton jednom prilikom.

Smatrao je Jokića jednim od najboljih ikad.

PROČITAJTE JOŠ:

„On je jedan od najvećih košarkaša ikada. On je neverovatan poenter. Sjajan skakač. Neverovatan asistent. Saigrač. Ima sve. Ne pokušavajte da ga limitirate, da ga stavite u kutiju. Jer sa Nikolom Jokićem, nema granica“.

Ceo Denver je na njega ostavio snažan utisak, a Jokić je upravo tom timu doneo prvu titulu u istoriji.

„Imate najboljeg košarkaša sveta u vašem timu, neverovatnu bazu navijača, fantastičan grad, veliku državu, zajednicu, sjajne vlasnike u porodici Krenke. Velika je privilegija biti deo toga i videti šta Jokić i ovaj tim znače košarkaškoj igri. Jer ovaj tim će inspirisati nove generacije navijača, igrača, poslovnih prilika, shvatanja koliko su Denver i Kolorado posebno mesto. Znate, Kolorado je lansirna stanica ka univerzumu“, zaključio je Volton.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar