Foto: AP Photo/Altaf Qadri

Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država pobedili su Australiju rezultatom 98:92 u prvom meču turnira u Abu Dabiju na kojem učestvuje i Srbija.

Izabranici Stiva Kera su dominirali tri četvrtine i ušli sa plus 15 u poslednjih 10 minuta (76:61), ali je u poslednjoj deonici Australija uspela da se primakne na samo minus šest (80:86) na četiri minuta pre kraja.

Odbili su Amerikanci taj nalet Australijanaca i na kraju stigli do pobede.

PROČITAJTE JOŠ

Amerikance je ka pobedi predvodio Entoni Dejvis sa 17 poena, Devin Buker 16, Entoni Edvards je dodao 14, a po 10 Lebron Džejms, Bam Adebajo i Džoel Embid. Kevin Durent nije ulazio u igru.

U Australiji se istakao bivši košarkaš Partizana Džok Lendejl sa 20 poena, 17 je dao Džoš Gidi, Dajson Danijels je dao 14, a Dante Eksum šest.

Utakmicu su sa tribina posmatrali i reprezentativci Srbije, koji sutra od 18 časova na istom mestu igraju protiv Australije, a prekosutra, takođe od 18 časova po srpskom vremenu, protiv SAD.

Košarkaši SAD i Srbije biće rivali i u grupi C na Olimpijskim igrama, meč u Lilu igraće 28. jula od 17 i 15.

BONUS VIDEO Urnebesna reakcija Pešića kad je čuo da je Novak u polufinalu, poklonio se Đokoviću i poručio: To ne može svako, samo on

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar