Foto: Tanjug / AP Photo/Alastair Grant

Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država pobedili su Nemačku u pripremnom meču za Olimpijske igre u Parizu.

Amerikanci su slavili sa 92:88 i to u završnici četvrte četvrtine, pošto je Nemačka vodila pred tu deonicu.

PROČITAJTE JOŠ:

Junak pobede „drim tima“ bio je opet Lebron Džejms, koji je i pre nekoliko dana pogodio polaganje za pobedu u poslednjem napadu protiv Južnog Sudana.

On je bio najefikasniji kod pobednika sa 20 poena, 6 skokova i 4 asistencije, a pratio ga je Džoel Embid sa 15 poena, Stef Kari sa 13 i Entoni Dejvis i Džru Holidej sa po 10.

Na drugoj strani je bolji od ostalih bio Franc Vagner sa 18 poena, 7 skokova i 4 asistencije, Andreas Obst sa 17 poena, Danijel Tajs i Denis Šruder sa po 13 i Moric Vagner sa 12 poena.

Ovog puta je Džejms u završnih 90 sekundi dao veoma bitnu trojku kojom je Amerikancima doneo četiri poena viška, da bi potom kao buldožer u reketu izborio još dva poena za 92:86.

Tog trenutka je meč praktično bio gotov, mada su Nemci uspeli da ublaže poraz, a tokom utakmice imali su dovoljno koncentracije da vode samo u trećem periodu.

Dotle je američki tim bio bolji od aktuelnog šampiona sveta i već u prvoj četvrtini je stekao 12 poena prednosti kada je vodio 29:17.

Nakon toga se opustio, Nemci su pokazali da nisu slučajno uzeli svetsku titulu u Manili i do poluvremena su postepeno smanjivali zaostatak, da bi u završnici treće četvrtine preokretom došli do prednosti od pet poena – 71:66.

Nije to bio preveliki napor za Amerikance da preokrenu i to su uradili posle nekoliko minuta u poslednjem periodu, ali su do kraja strahovali za trijumf jer se nakon toga nastavila rezultatska klackalica dok Džejms nije uzeo stvari u svoje ruke i rešio meč.

Amerikanci sada igraju sa Srbijom prvi meč na Olimpijskim igrama 28. jula, a u grupi su još i sa Južnim Sudanom i Portorikom.

BONUS VIDEO: Treneri dobili po tehničku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar