Foto: Starsport / Dimitrije Vasiljevic

Košarkaš Partizana Dvejn Vašington postao je novi igrač Šarlot Hornetsa, objavio je taj klub u sredu uveče.

Partizan je u sredu javio da je pustio Vašingtona da ode u Ameriku gde je trebalo da potpiše ugovor sa Šarlotom, uz milionski otkup na računu kluba iz Humske.

PROČITAJTE JOŠ:

Vašington je bio potreban da bi se kompletirao trejd tri ekipe Karl Entoni Taunsa za Džulijena Rendla, gde je Tauns otišao iz Minesote put Njujork Niksa, a Rendl, Donte DiVinčenco i prvi pik u suprotnom smeru.

Šarlot je takođe imao svoj udeo u tom trejdu u kom je predstavio Čarlija Brauna, Dakuana Džefrisa, Vašingtona, tri pika i novac u trejdu sa Niksima i Timbervulvsima.

Hornetsi su spomenutu trojicu dobili u zamenu za prava na centra Džejmsa Nadžija, dok su već otpustili Kejleba Mekonela i Markusa Gereta.

Očekuje se da puste i Vašingtona i ako se on vrati u Evropu, Partizan zadržava pravo da ponovo potpiše ugovor sa njim.

Crno-beli su objasnili zbog čega su odlučili da puste igrača, iako je bilo odranije poznato da bez dozvole kluba niko, pa ni američki igrači, usred sezone nemaju izlaznu klauzulu ka NBA ligi.

„Pred igračem se pojavila mogućnost da kroz trejd u NBA ligi bude deo posla u kojem će svi akteri ostvariti neki svoj interes. Klub je pristao da izađe u susret igraču, dozvoli mu odlazak u SAD i kao akter u celoj transakciji će ostvariti značajan prihod. Takođe, KK Partizan zadržava prava na Igrača u slučaju povratka u Evropu. Nakon okončanja kompletnog aranžmana, KK Partizan će objaviti više detalja“, piše u saopštenju Partizana.

BONUS VIDEO: Izjava Karlika Džonsa pred meč Baskonija – Partizan

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar