AP Photo/Jack Dempsey

Košarkaši Denvera poraženi su od Los Anđeles Klipersa na svom terenu rezultatom 104:109.

Utakmica je bila veoma uzbudljiva, odlučivala se u poslednjim sekundama, a Nikola Jokić je od heroja postao i tragičar, jer je promašio jedan penal i trojku za izjednečenje u poslednjem minutu.

Međutim, najbolji u timu Denvera bio je ubedljivo Nikola Jokić sa 41 poenom, devet skokova i četiri asistencija, a postavio je i rekord karijere sa sedam ubačenih trojki iz 12 pokušaja (četiri pogođene u poslednjoj četvrtini). Iako je završnica bila neizvesna, a Jokić u njoj nije pogodio dva važna šuta, jasno je da je Denver ranije trebalo da reši pitanje pobednika, pošto je važio za favorita u ovom meču.

PROČITAJTE JOŠ:

Za Nagetse je 22 poena imao Džamal Marej, dok su dvocifreni bili i Kristijan Braun sa 11 i Eron Gordon sa 10. Realno gledano, niko sem Jokića i na trenutke Mareja, nije dovoljno doprineo i Denver ponovo nije izgledao baš dobro, kao što je bio slučaj i u prvom kolu protiv Oklahome.

Najefikasniji u ekipi iz Los Anđelesa bio je Norman Pauel sa 37 poena, a upravo je on poentirao svaki put kada je trebalo za Kliperse u poslednjoj deonici. Imao je Pauel odgovor na svaki potez Jokića, a najveću pomoć pružili su mu Ivica Zubac (24 poena i 15 skokova) i Džejms Harden (23 poena i 16 asistencija).

Denver je nešto bolje otvorio meč, ali onda je potpuno stao u napadu, protok lopte nije bio dobar i Klipersi su to kažnjavali na drugoj strani, pa su na kraju prve deonice imali 12 poena prednosti.

Razlika se povećala u drugoj četvrtini, kada su gosti velikom serijom stekli 18 poena viška, ali se Denver probudio krajem prvog poluvremena i prišao na svega šest poena zaostatka na velikoj pauzi – 42:48.

Primakao se i pretio Denver već sredinom treće deonice, a onda je preko Jokića stigao i do izjednačenja – 59:59. Do kraja treće četvrtine Nagetsi su uspeli i potpuno da preokrenu, razigrao se Kristijan Braun, pa je na semaforu stajalo 71:70.

Poslednja deonica bila je ubedljvo najefikasnija, „rat“ na terenu imali su Pauel i Jokić, a pamti se i strašno zakucavanje Erona Gordona na asistenciju Somborca za 76:75. Delovalo je da Nagetsi lome meč u svoju korist kad su poveli sa 87:80, ali je Pauel vezao pet poena. U neizvesnoj završnici može se reći da je Jokić bio tragičar, ali je Pauel zaista bio sjajan, a odbrana na njemu izgleda nedovoljno dobra.

Denver je sada na skoru 0-2, dok Klipersi imaju 1-1. U narednom meču Denver će gostovati Torontu, koji sa klupe predvodi Darko Rajaković.

U blogu ispod možete pronaći sve zanimljive detalje sa utakmice, koju smo pratili iz minuta u minut.


Denver – LA Klipers 104:109 (19:27, 23:21, 29:22, 33:39)

Dvorana: Bol arena, Denver, Kolorado; Sudije: Ben Tejlor, Džastin van Dajn, Agon Abazi;

Denver: Porter 9, Gordon 10, Jokić 41, Braun 11, Marej 21, Aleksander, Čančar, Holms, Džordan, Nadži, Piket, Šarić, Stroter 8, Tajson, Votson 1, Vestbruk 2;

LA Klipers: Men, Derik Džons 9, Zubac 24, Pauel 37, Harden 23, Batum 1, Kobi Braun, Kofi, Dan 11, Hajland, Kai Džons, Džordan Miler, Kevin Porter Džunior 4;

DENVER NAGETS - LOS ANĐELES KLIPERS 104:109

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar