Photo by Dusan Milenkovic/Starsport.rs

Košarkaši Mege pobedili su Partizana rezultatom 92:88 u Trening centru "Dejan Milojević" u okviru drugog meča polufinala Superlige Srbije.

Crno-beli su slavili na prvom susretu u Beogradskoj areni sa 82:72 i tako su došli na korak do finala, ali je Mega uspela da odbrani domaći teren i izbori majstoricu, koja bi trebalo da se igra 30. maja.

Partizan je imao dvocifrenu prednost već u prvoj deonici, pa i u drugoj u nekoliko navrata, ali je Mega u trećoj četvrtini došla do preokreta i onda u poslednjoj kontrolisala situaciju na terenu.

PROČITAJTE JOŠ:

Najbolji u pobedničkom timu bio je Filip Jović sa 14 poena, Nelson Filips je dodao 13, dok su po 12 imali Ilija Milijašević i Andrija Jelavić. Nikola Đurišić je ranije završio meč zbog pet faulova, dok Uroš Plavšić ponovo nije igrao zbog povrede.

U dresu Partizana najefikasniji je bio Bruno Kaboklo sa 18 poena, Džejlin Smit je dodao 17, dok je jedini dvocifreni pored njih bio Mateuš Ponitka sa 12.

U finale je ranije prošla Crvena zvezda, koja je savladala FMP sa 2-0 u seriji, dok će drugi finalista biti poznat posle majstorice u Beogradskoj areni.

Foto: Starsport

Ponitka je sjajno otvorio drugi meč polufinala, Partizan je poveo sa 2:9 nakon tri ubačene trojke, a Poljak je i posle toga nastavio u sličnom ritmu. Kaboklo je bio nezaustavljiv pod košem, Mega se nije razigrala u napadu u prvom periodu, pa je na semaforu nakon 10 minuta igre stajalo 18:28.

Mega je uhvatila kakav-takav priključak početkom druge četvrtine, ali je Partizan uspeo da odbije nekoliko naleta rivala. Održali su crno-beli prednost, a Ledej je sa penala doneo +10 krajem prvog poluvremena. Međutim, Milijašević je pogodio trojku, Iljasolu penale, a nakon poena Smailagića i Kabokla poentirao je i Petrović za 41:47 na velikoj pauzi.

Već početkom treće deonice Mega je preokrenula trojkom Filipsa (52:51), a nekoliko minuta bila je rezultatska klackalica i mnogo se poentiralo sa penala. Krajem treće četvrtine Malovec je isključen nakon sukoba sa Smailagićem, koji je takođe dobio tehničku, a Partizanov igrač je pogodio za izjednačenje – 60:60. Milijašević i Iljasolu su doneli pet poena prednosti Megi na kraju trećeg perioda.

Photo by Dusan Milenkovic/Starsport.rs

Domaći su kontrolisali ritam u poslednjoj četvrtini, Partizan se više oslanjao na individualna rešenja, ali čak ni Panter nije bio u seriji. Milijašević je pogodio trojku za +9, Avramović je bio polovičan sa penala, a Ilija je ubacio još jednu trojku za dvocifrenu prednost. Posle faula Kabokla u napadu i prodora Petrovića bilo je +13 za domaći tim, a onda su Ponitka i Trifunović dali nadu gostima.

Mega je u narednim minutima održala dvocifreni plus, ali je onda Đurišić napravio dve greške, pa je ranije morao na klupu. Kaboklo je primakao Partizan na 87:80, ali je pokušaj za dva Anđušića bio nedovoljno dobar. Željko Obradović je dobio tehničku zbog protesta u narednom napadu Mege, pa je Jelavić ubacio penal za +8. Ponitka je posle toga ukrao loptu i ubacio trojku, Iljasolu je promašio dva penala, dok je Anđušić učinio suprotno za 88:85. Trojke su u nizu promašivali Petrović, Anđušić i Avramović, dok je Filips bio siguran sa penala. Smit je trojkom dao nadu Partizanu, ali je Jović zakucao za kraj utakmice.


Mega – Partizan 92:88 (18:28, 23:19, 26:15, 25:26)

Sudije: Obrknežević, Stefanović, Pešić. Dvorana: Trening centar Dejan Milojević.

Mega: Filips 13, Milijašević 12, Jelavić 12, Marković 7, Popović 0, Iljasolu 7, Đurišić 6, Kovačević 6, Petrović 9, Jović 14, Mušicki 0, Malovec 6. Trener: Marko Barać.

Partizan: Smit 17, Ledej 6, Drezgić 0, Avramović 6, Panter 9, Smailagić 5, Jaramaz 0, Dimitrijević 0, Trifunović 8, Anđušić 7, Ponitka 12, Kaboklo 18. Trener: Željko Obradović.

MEGA - PARTIZAN 92:88

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare