Panatinaikos - Partizan
Foto: BC Panatinaikos

Košarkaši Partizana savladali su Panatinaikos u velikom spektaklu u Atini rezultatom 75:64.

U meču koji je igran na kultnom stadionu Panatinaiko na kojem su otvorene prve moderne olimpijske igre 1896. godine, crno-beli su pred 35.000 navijača od početka do kraja dominirali i razbili očajnog prvaka Evrope.

Partizan nije ispušto prednost od prvog  minuta i na kraju bez ikakve drame došao do pobede u meču koji su obeležili loš šut i sjajn odbrana crno-belih.

PROČITAJTE JOŠ

Najefikasniji je bio Dvejn Vašington sa 13, Brendon Dejvis je ubacio 12 poena, a dvocifren je bio i Tajrik Džons sa 11. odličnu rolu je imao i Aleksej Pokuševski koji je imao osam poena, sedam skokova i nekoliko fenomenalnih rekacija u odbrani.

Na drugoj strani, najefikasniji je bio Kendrik Nan sa 16, dok je Džerijan Grant imao 11.

Dobro su košarkaši Partizana krenuli u ovaj meč i stekli uvodnu prednost od 6:0. Bili su crno-beli koncentrisaniji u napadu, gde se dobro kretala lopta, do poena je stigao Tajrik Džons koji je imao nekoliko laganih zakucavanja.

Domaći su se ispromašivali na startu, a koliko su lošu četvrtinu odigrali govori podatak da je jedini koš iz igre postigao Janis Papapetru, dok su šest poena postigli sa linije penala.

Foto: Profimedia

Ni Partizan nije blistao na terenu, i crno-beli su imali dosta promašenih otvrenih šuteva, što im nije pomoglo da sa većom razlikom okončaju prvu četvrtinu, ali su bili bolji rival.

Problem za domaće su bila i tri brza faula Lesora koji se nije vraćao do kraja meča.

Ubacio je Ataman potom i drugig centra Omera Jurtsevena, koji je u ovom prelaznom roku pojačao PAO, ali se ni on nije preterano proslavio, pogađao je uglavnom sa linije penala, ali je i on brzo ušao u probleme sa penalima

Do napadačkog ritma se došlo u drugoj četvrtini, gde je i Panatinaikos došao do neke igre u napadu, najviše preko Grenta i Nana, koji su uspeli da pogađaju za dva, i za tri i to je jedina trojka domaćih, koji su pogodili u prvom poluvremenu.

Partizan je imao odgovor za svaku malu najavu neke serije poena Panatinaikosa, pa su tokom celog prvog poluvremena, Partizan održavao prednost i kako se pauza bližila kraju tako je vođstvo crno-belih raslo, te su pred kraj drugog perioda imali najveću prednost od 37:27, što je bila najveća u celom poluvremenu.

Foto: BC Panatinaikos

Neverovatan podatak pokazuje da su Partizan i Panatinaikos tokom prvog poluvremena pogodili ukupno dve trojke.

Nije se puno slika na terenu promenila ni u drugom delu meča, gde je Partizan ima prednost koja je skoro konstantno bila dvocifrena.

Treća deonica bila je samo nastavak svih problema Panate, u par navrata su se približili, ali Partizan nije dopustio da se ni približi ekipa Zelenih.

Poslednja deonica je na momenat načinila Obradovića nervoznim poučenim nekim prošlogodišnjim iskustvima tražio dva vezana tajmauta, ali do kraja je uspeo da stabilizuje svoj tim i uzme pobedu.

PArtizan sezonu započinje u sredu pred svojim navijačima u ABA ligi protiv ekipe Borca.


Panatinaikos – Partizan 64:75 (8:15,19:21,16:21, 21:18)

Stadion: Kalimarmaro;  Sudija:

Pantinaikos: Grant 11, Slukas, Nan 16, Moraitis 2, Osman 5, Grigonis 4, Mitoglu 7, Papaetru 7, Ernangomez 3, Lesor, Jurtseven 6, Samorudov 2, Adetokumbo 1

Partizan: K.Džons 9, Nilikina 4, Vašington 13, Braun 2, Lundberg 8, Nakić 2, Bonga 5, Pokuševski 8,  Dejvis 12, Džons 11, Koprivica 1.

Panatinaikos - Partizan 64:75

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar