Foto: Starsport

PArtizan doživeo šokantan poraz u završnici kakva se retko viđa.

Košarkaši Mege savldali su Partizan rezultatom 88:86 autokošem u poslednjoj sekundi Uroša Trifunovića što se retko viđa na košarkaškim terenima.

Vodila je Mega čitav me, u jednom trenutku i sa 20 poena viška, ali je na kraju zamalo prosula sve. Partizan je na krilima Kaminskog i Jaramaza došao do izjednačenja,a Mega je imala poslednji napad. Topić je krenuo na prodor i promašio, a nakon borbe za dkok Trifunoviić ubacio loptu u sopstveni koš koji su sudije nakon gledanja priznale i usledilo je veliko slavlje Mege koja je došla do druge pobede, a Partizan do prvog poraza.

PROČITAJTE JOŠ

Najefikasniji u reodvima pobednika je bio Đurišić sa 17 poena, 15 poena je pogodio Uroš Plavšić uz 16 skokova, odok je Nikola Topić imao 14 peona uz osam asistencija. Partiju sezone u dresu Partizana je odigrao Frenk kaminski sa sa 24 poena, šesat skokova i indeksom od 34, ali to nije bilo dovoljno. Najefikasnij je bio Aleksa Avramović sa 26 poena ,a dvocifren je bio još samo Naneli sa 11, dok su svi ostali podbacili na čelu sa Panterom koji je imao 0 poena uz osam promašenih šuteva i pet faulova.

Kapiten domaćih, Uroš Plavšić, pravio je velike probleme Partizanu pod košem, na oba kraja terena, te je tako na polovini prve deonice crno-beli sastav na svom kontu imao svega četiri poena i gubio sa dvocifrenom razlikom 15:4.

Na kratko je Koprivica serijom smanjo razliku, ali je Mega odbila nalet za plus deset na kraju prve četvrtine.

Partizan se probudio u drugoj deonici i zaigrao ozbiljnije.

Uspeo je da neutrališe Partizan dobar deo stvari koje je Mega radila kvalitetno u prvoj deonici i na taj način otopi razliku na pet poena polovinom druge deonice.

Baš u momentima kada se činilo da bi “parni valjak” mogao da uhvati konačan priključak i u potpunosti se vrati u meč, Timotej Malovec uspeo je da serijom dobroh poteza ponovo vrati tim Marka Baraća na plus deset.

Izuzetno je loše Partizan igrao u prvih 25 minuta duela. Na poluvremenu je šampion Jadrana imao 12 poena zaostatka i koliko god neverovatno zvučalo – duplo manje skokova od Baraćevog tima. Mega je posle 20 minuta zabeležila 22, a Partizan 11 skokova.

U trećem periodu ipak kreće bolji period u igri šampiona – pre svega napadom su dominirali Frenk Kaminski i Aleksa Avramović. Kapiten Kevin Panter nije imao svoje veče – imao je problema sa faulovima koji su ga u potpunosti izbacili iz napadačkog ritma, pa je i minute koje je proveo na parketu odigrao ispod svog renomea.

Ipak, Partizan je ponovo imao problema u odbrani, a posle teškog šuta Maloveca crno-beli su se našli u izuzetno teškoj situaciji u poslednjem minutu. Imao je tim Željka Obradovića četiri poena zaostatka na 45 sekundi do kraja, ali tada Kaminski posle dobrog pivotiranja polaže loptu u koš. Potom Jaramaz krade “živu” loptu Topiću na prevođenju i poentira iz kontre za 86:86.

Poslednji napad na utakmici bio je poveren Topiću, ali na kraju ga je nehotice rešio Trifunović – na njegovu žalost u korist svog bivšeg, a ne sadašnjeg tima.

 Mega – Partizan 88:86 (21:11, 19:18. 29:32, 19:25)

Dvorana: Ranko Žeravica; Sudije: Damir Javor, Sašo Petek, Denis Hadžić

Mega; Paunović, Miljenović 5, Jelavić 9, Kobisti, Popović, Iljasoglu 9, Đurišić 17, Kovačević 2, Janković 7, Plavšić 15, Topić 14, Malovec 10.

Partizan: Vukčević, Ledej 7, Avramović 26, Koprivica 4, Panter, Smailagić 5, Jaramaz 2, Naneli 11, Trifunović. Anđušić, Dozir 7, Kaminski 24.

Mega - Partizan 88:86

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare