Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Igokeu rezultatom 91:68 u meču 4. kola ABA lige odigranom u Beogradskoj areni.

Utakmica je bila neizvesna samo u prvoj deonici, ali se već u drugoj Zvezda odlepila, a onda početkom drugog poluvremena rešila pitanje pobednika. Igokea je u poslednjoj deonici samo ublažila poraz.

Najefikasniji u timu Zvezde bio je Majk Daum sa 18 poena i četiri skoka, Ajzea Kenan je svih 14 poena dao u prvom poluvremenu, dok je dvocifren bio i Jago dos Santos sa 11 poena. Džoel Bolomboj je dominirao u reketu, pošto je imao osam poena i sedam skokova, ali i najveći indeks koristnosti – 18. Jedini koji se u timu Zvezde nije upisao u strelce bio je Miloš Teodosić, ali je podelio četiri asistencije.

PROČITAJTE JOŠ:

Najbolji u ekipi Igokee bili su Boriša Simanić i Nikola Marić sa po 12 poena, dok su po 11 imali Anim i Brjs Džons.

Inače, Zvezda je u ovom meču bila bez Nemanje Nedovića, koji se oporavlja od lakše povrede i moguće da će biti spreman za duplo kolo Evrolige.

Zvezda je sada na skoru 2-2 u ABA ligi, baš kao i Igokea. U narednom kolu crveno-beli će igrati protiv Budućnosti, dok će Igokea odmeriti snage sa Cedevita Olimpijom.

Foto: Starsport

Početak meča nije bio baš efikasan, viđen je tek jedan koš u prva dva minuta, ali se onda Zvezda raspucala, Kenan i Bolomboj su pogađali trojke, ali Igokea je zadržala priključak – 10:7. Kenan je do kraja prve četvrtine ubacio još tri trojke, od kojih je jedna bila uz zvuk sirene, ali je Simanić bio raspoložen u timu Igokee, pa je rezultat bio 22:19.

Početkom druge deonice briljirao je Miloš Teodosić, brzo je podelio četiri maestralne asistencije, a Zvezda je napravila veliku seriju i odlepila se na 36:21. Igokea je uspela da se stabilizuje i zapreti serijom 0:7, ali su crveno-beli odbili nalet rivala. U reketu je dominirao Bolomboj, razigrao se i Dobrić, dok je i Kalinić ubacio trojku, a Kenan položio za 49:34 na poluvremenu.

Početak treće deonice bio je efikasan na obe strane, ali Zvezdina prednost je nastavila da raste. Daum je bio raspoložen, Bolomboju nije bilo ravnog, a pomogao je i Kalinić. I Plavšić je dobio šansu, ali se nije baš dobro pokazao, dok se Jago razigrao, pa je na kraju treće četvrtine bilo 75:47.

U poslednjem periodu Zvezda je imala mnogo loših napada i minuta, ali je uspela mirno da privede meč kraju. Jago je imao nekoliko blistavih poteza, a Lazić je takođe bio sjajan i požrtvovan, pa Igokea nije imala nikakve šanse.


Crvena zvezda – Igokea 91:68 (22:19, 27:15, 26:13, 16:21)

Dvorana: Beogradska arena. Sudije: Miloš Koljenšić, Marko Mustapić, Aleksandar Davidov

Crvena zvezda: Miler-Mekintajer 3, Kenan 14, Teodosić 0, Mitrović 7, Lazić 8, Kalinić 6, Dobrić 9, Bolomboj 8, Daum 18, Giedraitits 6, Plavšić 1, Jago 11. Trener: Janis Sferopulos.

Igokea: Anim 11, Radošić 3, Gavrilović 6, Džons 11, Pušica 1, Ilić 0, Stanković 0, Milosavljević 4, Simanić 12, Marić 12, Karter 5, Jeremić 3. Trener: Nenad Stefanović.


ABA liga, 4. kolo

Sreda

Cibona – Krka 74:81

Subota

Cedevita Olimpija – Split 76:74

Studentski centar – Partizan 60:80

Crvena zvezda – Igokea 91:68

20.00 Zadar – Budućnost

Nedelja

12.00 Mega – Mornar

19.00 Borac – Dubai

Ponedeljak

18.30 Spartak S. – FMP

CRVENA ZVEZDA - IGOKEA 91:68

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar