Košarkaši Crvene zvezde savladali su Bajern iz Minhena u meču 16. kola Evrolige rezultatom 81:78.

Od sudijskog podbacivanja i prve razmene trojki Dešona Tomasa sa jedne, odnosno Ognjena Dobrića sa druge strane bilo je jasno da će biti više nego neizvesno, pa je gotovo čitav meč protekao u tom ritmu.

Nakon 5:5 rezultat je bio 9:9, ali je Bajern od tog momenta uspeo da zaigra nešto bolje i poenima Nika Vajler-Beba i Ognjena Jaramaza došli do 19:14.

Ipak, trojkom Nikole Ivanovića Zvezda je prišla na 21:20 pre kraja prve četvrtine.

Bajern je zahvaljujući skoku u napadu Vajler-Beba i Otela Hantera, koji su uhvatili 11 lopti pod košem Zvezde, čuvao vođstvo, a ono je poraslo na +6 nakon što je Kori Volden uspešno „probio“ i pogodio za dva.

Raspucao se u tom momentu Dobrić, pogodio dve trojke, nadovezao se Dejan Davidovac, dodali su još po trojku i Stefan Mitrović i Branko Lazić, ali su igrači Bajerna svaki svoj promašaj uspevali da uhvate i vrate u koš.

Na kraju prvog poluvremena crveno-beli su imali prednost od jednog poena (46:45), a u trećoj četvrtini viđena je prava rezultatska klackalica tokom koje nijedna ekipa nije uspela da se odlepi na više od tri poena, da bi pred završnih 10 minuta Bajern imao prednost od dva poena, 67:65.

Tada je usledila ludnica.

Bajern je pri vođstvu 70:67 totalno stao, a crveno-beli ušli u veliku seriju zahvaljujući Nikoli Kaliniću i Luki Mitroviću, da bi „tačku na i“ stavio Lazić trojkom za 76:70.

Nadovezao se Mitrović košem za +8. Usledio je manji pad, dve trojke Bajerna preko Vajler-Beba i Jaramaza, ali ne i da preokrenu.

 

Utakmicu Crvena zvezda – Bajern možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

Drhtala je Zvezda, ali su uspeli da odbiju nalet gostiju i dođu do važne pobede u jurišu na mesto među osam najboljih.

Crveno-beli su zabeležili sedmu pobedu i uz devet poraza zauzimaju 11. mesto na tabeli, uz veliku šansu da se umešaju u ozbiljnu borbu za prolaz dalje, pošto se nalaze na samo jednu pobedu od osmoplasiranog branioca evropske titule, Anadolu Efesa.

Zvezdu je do pobede predvodio Nikola Kalinić sa 20 poena, dok je Vladimir Lučić predvodio Bajern sa 21. poenom.

Crvena zvezda – Bajern Minhen 81:78 (20:21, 26:24, 19:22, 15:11)

Dvorana: „Aleksandar Nikolić“; Sudije: Migel Anhel Perez, Mehdi Difalah, Amit Balak

Crvena zvezda: Lazarević, Volters 3, Davidovac 4, Mitrović 9, Lazić 12, Kalinić 20, Dobrić 9, Holins 3, Ivanović 11, Marković 3, Kuzmić 4, Cirbes 3

Bajern: Vajler-Beb 16, Tomas 9, Volden 4, Rivers 4, Hanter 11, Jaramaz 11, Lučić 21, Džordž, Obst, Dedović, Rubit 2, Šiling

Evroliga, 16. kolo

Četvrtak

Fenerbahče – Baskonija 75:53

Panatinaikos – Barselona 82:85

Makabi Tel Aviv – Anadolu Efes 78:92

Olimpija Milano – Real Madrid. 73:75

Petak

Uniks – Žalgiris 66:53

Alba – CSKA 90:93

Monako – Zenit 74:85

Olimpijakos – Asvel 89:54

Crvena zvezda – Bajern 81:78

Standings provided by SofaScore LiveScore

40′ Velika pobeda Crvene zvezde

Crveno-beli su došli do 7. pobede u Evroligi i najavili napad na Top 8.

39′ Trojka Vajler-Beba, Bajern prišao – 80:75

Dosta tenzije je u Pioniru, Bajern je torjkom Vajler-Beba uspeo da smanji na pet poena minusa.

38′ Nova sudijska greška, Bajernu poklon napad, fantastična odbrana Zvezde, Kalinić pogodio – 80:72

Ivanović je udario loptu, ona od Rubita otišla u aut, ali su je sudije ipak dodelile Bavarcima. Ipak, odlična odbrana posle promašaja Lučića za tri, kontra i osma asistencija Luke Mitrovića doneli su Kaliniću 20. poen, pa Zvezda ima osam poena viška na nešto više od dva i po minuta pre kraja.

37′ Bajern u nokdaunu, Zvezda ne koristi šanse – 78:72

Bavarci su u krizi, prave greške, ali nije Zvezda uspela da poentira nakon dva šuta za tri poena Lazića i Ivanovića, odgovorio je Vajler-Beb sa penala.

35′ Serija Zvezde 7-0 za preokret – 78:70

Ivanović za dva, Mitrović poluhorogom, pa Lazić za tri posle kontre – Zvezda ima velikih plus šest! Dobrić je dobio jak udarac u rame i morao da napusti igru, a Mitrović je poentirao pod košem nemačkog tima.

33′ Čudna odluka sudija – 69:70

Sudije su prekinule Zvezdinu kontru nakon promašaja Vajler-Beba i faula nad Ivanovićem, potom su doneli odluku da pogledaju snimak, a zbog isteka vremena donele su odluku da faul ponište, što je izazvalo ekstremno burnu reakciju na tribinama.

Zakucavanje Ostina Holinsa

32′ Velika drama u Pioniru, Bajern vodi – 67:70

Tim iz Bavarske je na krilima reprezentativaca Srbije došao do prednosti od tri poena.

30′ Lučićeva simultanka – 65:67

Bez dileme Vladimir Lučić je najbolji igrač Bajerna, pogodio je trojku u sam smiraj treće četvrtine za izjednačenje, a promašaj Ivanovića za tri sa druge strane su Bavarci iskoristili da preko Hantera stignu do vođstva od dva poena viška.

29′ I Ivanović za tri, Lazić sa penala, Lučić smanjio – 63:62

Ivanović je pogodio trojku, Lazić dodao slobodno bacanje posle tehničke greške dosuđene Trinkijeriju, smanjio je Lučić.

28′ Trojka Lazića – 59:60

Zvezda je ponovo na minus od jednog poena.

27′ Lučić za tri – Bajern preokrenuo – 56:58

Jaramaz je pogodio dva šuta, nadovezao se Lučić trojkom, Bavarci su došli do preokreta.

25′ Kalinić, Holins – Pionir je proljučao – 56:51

Prvo je Kalinić uspeo da „izmisli“ poene, potom su se odbranili igrači Zvezde, a Holins presekao pas i atraktivnim zakucavanjem doneo pet poena viška.

23′ Kuzmić izvlači faulove, Zvezda gradi prednost – 52:49

Zvezda je naterala goste da već u uvodnim momentima treće deonice ispune bonus, pa svaka sledeća lična znači i put na liniju za slobodna bacanja.

21′ Počelo drugo poluvreme, odmah loša vest za Zvezdu

Trenutak pošto je postigao veoma lep koš iz okreta, Davidovac je doživeo peh pošto mu je Kuzmić stao na nogu, pa je krilo crveno-belih moralo van igre.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

20′ Skok je Zvezdina boljka, tu dileme nema – 46:45

Nakon što je Mitrović pogodio u reketu, Bajern je krenuo u novi napad, nije uspeo Rivers da pogodi, ali se lopta po 11. put odbila u ruke Vajler-Bebu koji je pogodio.

19′ Volters za tri, majstorija Lučića – 46:43

Zvezda je otišla na tri poena viška pogotkom Voltersa sa distance, ali je Lučić još jednom fantastičo uspeo da smanji prednost uprkos velikom kontaktu i dobroj odbrani. Odlična rola i 11 poena izazvali su reakciju navijača Zvezde, koji su bivšeg igrača Partizana „pozdravili“ pogrdnim skandiranjem.

18′ Stao šut igrača Zvezde, nastavlja se potop u reketu – 41:39

Nije Volters pogodio flouter, potom je Hanter uhvatio loptu pod Zvezdinim košem i doneo prednost Bavarcima, nadovezao se Mitrović promašajem. Ipak, nije bio precizan ni Tomas, jeste Kalinić pod faulom Hantera.

Uvrede za Trinkijerija

25′ Odlična utakmica, Zvezda raspoložena u šutu za tri, ali uz velike probleme u reketu

Zvezda je odlična u šutu, ali sve što dobro urade prospu u odbrani, tačnije građenjem reketa. To je posebno dobro iskoristio Nik Vajler-Beb, pošto je uhvatio čak četiri lopte pod košem Zvezde, dok je i Otelo Hanter uspeo da dođe do lopte pod košem crveno-belih.

23′ Davidovac i Dobrić vratili Zvezdu u igru – 33:33

Nisu crveno-beli uspeli da ozbiljnije priprete na početku, ali kako odmiče druga četvrtina igraju sve bolje. Pogodio je Dobrić dve trojke, Davidovac za dva, ali Bajern čuva vođstvo zahvaljujući skoku u napadu.

Maestralno zakucavanje Kalinića

Luka Mitrović sa loptom; Srdjan Stevanovic/Starsport

10′ Ivanović za tri, Hanter ipak pogodio za prednost Bajerna – 20:21

Dospeo je Ivanović na liniju za slobodna bacnja nakon faula Rubita, pogodio jedno, promašio drugo ali je uhvatio sopstveni promašaj, izašao sa loptom van reketa i pogodio za trojku. Ipak, Hanter je uspeo da u poslednjoj sekundi pogodi za vođstvo Bavaraca.

10′ Jaramaz za tri, Kalinić uzvratio – 16:19

Nakon duplog bloka bivši bek Partizana je bio precizan za tri poena, odgovorio je Kalinić iz odbojke nakon skoka u napadu.

7′ Fantastično zakucavanje Kalinića – 13:11

Dobio je loptu od Cirbesa i zakucao više nego atraktivno, praktično „unevši“ rivala u koš.

Poklon za Korija Voldena

Dobio je bivši bek Zvezde sliku od crveno-belih. Podsećamo, Volden je za Zvezdu igrao u sezoni 2020/2021, i kao jedan od najboljih igrača doprineo titulama u ABA ligi, Superligi Srbije i Kupu Radivoja Koraća.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

5′ Lep koš Mitrovića – 8:9

Dobra odbrana Zvezde nagrađena je poenima sa druge strane, pošto je odlično pivotirao i pogodio poluhorog.

4′ Problem za Zvezdu, povreda Kuzmića, Lučić pogodio trojku – 6:9

Morao je Cirbes na parket jer je Kuzmić pri duelu sa Lučićem nezgodno zakačio prst i uz bolnu grimasu napustio parket. Sa druge strane, Lučić je bio precizan za tri poena.

2′ Dobar početak oba tima – 5:5

Razmenili su po trojku (Dobrić za Zvezdu, Tomas za Bajern), te po dva poena (Kalinić za Zvezdu, Rivers za Bajern).

Dobro došli na prenos meča 16. kola Evrolige između Crvene zvezde i Bajerna iz Minhena na portalu Nova.rs!

20.40 Žestok doček ali bez uvreda za bivše igrače Partizana, Voldenu ovacije

Trinkijeri, Jaramaz i Lučić su dočekani salvama zvižduka, ali bez uvreda, dok su Korija Voldena navijači dočekali ovacijama.

BONUS VIDEO Neverovatan koš Nikole Kalinića

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar