Foto: ABA liga/Budućnost/Filip Roganović

Košarkaši Partizana poraženi su u dramatičnoj završnici revanš utakmice u Podgorici rezultatom 74:73.

Partizan je imao napad za pobedu, ali je u poslednjim trenucima meča Aleksa Avramović promašio šut za pobedu nako što je prethodno Kenan Kamenjaš promašio dva slobodna bacanja.

Sada će o putniku u finale odlučivati majstorica u petak u „Beogradskoj“ areni, a satnica će biti nakdando određena.

PROČITAJTE JOŠ

Partizan je u jednom trtenutku sredinom poslednje deonice gubio sa devet poena prednosti, ali je nakon isključenja Kaminskog koji je dobio namernu ličnu, pa tehničku uz dobru odbranu uspeo da se vrati i na kraju je propustio priliku da pobedom obezbedi plasman u finale.

Od samog starta smo videli veliku borbu i izjednačenu košarku, a ekipe su se smenijavle u vođstvu. Sredinom prve deonice je rezultat bio nerešen, a dobro su napadački meč otvorili Doužer i Kaminski. Ipak, Obradović nije bio zadovoljan odbranom centra Partizana kojeg je u tim trenucima izveo sa terena, i do kraja prvog poluvrmena ga nije uvodio u igru.

Doužer je sa druge strane počeo da pogađa, a obe ekip su se smenjivale u vođstvu i gledali smo brojna izjednačenja. Prvu osetniju prednost je uspeo da napravi Partizan u finišu treće četvrtine kada je na kratko došao na plus šest, ali je Mekinli Rajt u poslednjoj sekundi košem uz faul sprečio odlepljivanje gostiju.

Pogodio je Panter trojku na startu druge deonice za novih šest poena prednosti, ali je usledio period očajne napadačke igre crno-belih i serija izgubljenih lopti. To je Budućnost iskoristila da izjednači i ponovo minimalno povede, a u dva navrata i da dođe do plus tri što je razbesnelo Obradovića koji je čak dva puta u tražio tajm-aut u tom periodu.

Foto: ABA liga/Budućnost/Filip Roganović

Ipak, Partizan je konsolidovao odbranu preko Kabokla, Doužer se vratio u igru i crno-beli su napravili seriju od 7:0 do poluvremena za plus četiri, a moglo je da bude i više da nije iscurela trojka Panteru.

Delovalo je na startu druge deonice koju je Partizan otvorio trojkom da mogu da se crno-beli odlepe, ali je usledio odgovor domaćih.

Podgoričani su od tog momenta zaigrali mnogo bolje i brzo nadoknadili propušteno. Usledila je serija 11:4, pa je, posle zakucavanja Makundua, sredinom treće deonice Budučbost došla do najveće prednosti u otm trenutku od plus pet.

Na kratko je Partizan odgovorio, ali su domaći odbranili pomenutu prednost i sa njom ušli u poslednju deonicu.

U poslednjih 10 minuta Budućnost je ušla sa 62:57, a posle serije promašaja na obe strane, Makundu je sjajno zakucao uz faul i prekinuo seriju bez poena na obe straneza plus osam.

Tada su usledile i neprijatne sccene. Nakon što je kaminski poenima prekinuo crnu seriju Partizana, napravio je nameran faul, apotom dobio i tehničku za isključenje ostavljajući svoj tim na cedilu.

Foto: ABA liga/Budućnost/Filip Roganović

Usledio je kraći prekid , a nekoliko navijača je nasrnulo na Kaminskog koji je izlazio sa parketa. Ipak, posle nekoliko minuta sve se smirilo.

Na tri minuta do kraja, Partizan je prišao na minus pet, a onda je Džons napravii faul u napadu nad Kevinom Panterom koji je promašio oba bacanja, ali je posle dobre odbrane poentirao u kontranapdu za mnius tri.

Na minut do kraja, Podgoričani su imali +5 i napad. Ipak, Partizan ponovo uspeva da pronađe poene. Tako, na 15 sekundi do kraja, posle 74:71, Aleksa Avramović dobija dva slobodna bacanja i smanjuje rezultat. Na deset sekundi do kraja, Kamenjaš je imao dva slobodna bacanja i oba je promašio. Crno-beli su imali napad za pobedu, a za poziciju se odlično izborio Aleksa Avramović koji je imao priliku da svom timu donese pobedu, ali je promašio zicer, pa je Budućnost upisala trijumf i vratila seriju u Beograd.

 Budućnost – Partizan 74:73 (20:23, 16:17, 26:17, 12:16)

Dvorana: Morača; Sudije: Milan Nedović, Saša Petek i Luka Kardum

Budućnost: Ilić, Mekgi 10, Frimen, Slavković 4, Makondu 9, Ferel 13, Džons 4, Tanasković 11, Rajt 6, Popović 5, Jagodić-Kuridža, Kamenjaš 12.

Partizan: Smit 5, Ledej 2, Avramović 8, Panter 17, Smailagić 7, Naneli 8, Trifunović, Anđušić, Doužer 10, Ponitka 3, Kaminski 7, Kaboklo 6.

Budućnost - Partizan 74:73

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare