Uroš Plavšić je dobio poziv u reprezentaciju Srbije i prešao u Crvenu zvezdu u samo nekoliko dana - definitivno leto života za 25-godišnjeg centra iz Ivanjice.

Uroš Plavšić je za godinu dana prešao put od dresa Mege do prelaska u voljeni klub i potpisa za Crvenu zvezdu, a onda je stigao i poziv selektora Svetislava Pešića da se nađe među 16 odabranih reprezentativaca pred Olimpijske igre u Parizu.

Za 217 centimetara visokog centra iz Ivanjice je sve to ostvarenje dečačkih snova… Školovao se u SAD, završio Tenesi koledž, gde je proveo četiri godine na programu trenera Rika Barnsa. Prošle sezone kao kapiten je blistao u dresu Mege, na 27 utakmica u ABA ligi imao je prosek od 15,4 poena, 7,7 skokova i 1,3 asistencije.

Usledila su dva poziva koja menjaju život i snove pretvaraju u javu, o čemu je pričao za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

„Razmišljam dosta ovih dana i teško mi je da procesuiram sve šta mi se sve dešava trenutno u životu. Naravno, sve je toliko lepo i pozitvno… Od momenta kad sam došao u Megu iz Amerike, ove dve stvari su izgledale toliko daleko, nedostižno. Dugujem ogromnu zahvalnost ljudima iz Mege na ukazanom poverenju i što su mi dali priliku da se pokažem, što smo timski imali sjajnu sezonu, odatle su došli i individualni kvaliteti. Drago mi je što sam bio deo svega toga i ovo su rezultati“, kaže Plavšić za naš portal.

Da li vas je zatekao poziv selektora Pešića?

„Jeste me zatekao malo taj poziv, bio sam i dalje u Beogradu, planiran je bio i odmor, ali nijednog trenutka nisam razmišljao da li se taj odmor otkazuje. Sve to može da se nadoknadi narednih godina“.

Kako ste reagovali kad vas je pozvao čuveni trener?

„Iskreno, u tom trenutku nisam imao selektorov broj telefona umemorisan. Doručkovao sam i telefon mi je zvonio u spavaćoj sobi, gde sam ga ostavio. Idem tamo, vidim nepoznat broj, javljam se i kad sam čuo ime s druge strane, nisam znao kako da reagujem. Da li sam se nadao, jesam, i drago mi je da se to desilo, jer je znak da nešto radim kako treba i da to neko prepoznaje“.

Uroš Plavšić
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Treninzi su već počeli sa reprezentacijom, da li se sada sanja i mesto u avionu u Pariz?

„I sa ovim do sada ovo leto neću nikad u životu zaboraviti. Nekome ko je tek na početku profesionalne karijere, posle koledža, ovo je ostvarenje snova, pogotovo reprezentacija o kojoj sam toliko maštao. Zbog boravka u Americi nisam imao priliku da prolazim kroz mlađe selekcije, sam poziv u A tim pred ovako veliko takmičenje je stvarno nešto što mi mnogo znači. Tu smo da se borimo, ako bude mesto u 12 za Pariz – na meni je da se pokažem i ako se selektoru svidi šta vidi… Svakako, imaću lepo iskustvo, druženje sa tim momcima od kojih ću moći i mnogo da naučim, želim da uživam i u tim malim momentima“.

Sa Megom ste prošle sezone pobeđivali i Zvezdu i Partizan?

„Jedna velika stvar, završio sam sezonu sa Megom i u istoj sezoni smo pobedili večite. Jednostavno, nešto čime ne mogu mnogi da se pohvale u ABA ligi. Jako mi je drago zbog mladih momaka koji su dobili priliku da osete tako nešto, nadam se da će Mega imati još veće uspehe“.

Crvena Zvezda-Partizan Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Potpisali ste trogodišnji ugovor sa Zvezdom čiji ste veliki navijač?

„To se krčkalo neki duži period i nije me iznenadilo, ali jeste kada su prvi put izrazili želju da dođem. To je ostvarenje dečačkih snova, zvezdaš sam od malih nogu, to se zna i nikad nisam krio. Naći se na terenu pred najboljim navijačima na svetu, biće jako lep osećaj i jedva čekam da se to desi“.

Da li ste pričali sa trenerom Janisom Sferopulosom?

„Pričali smo, rekao je da ću dobiti priliku, da su velika očekivanja od mene, ali bez pritiska. Mislim da je jako dobar trener, radujem se radu s njim i jako sam uzbuđen za sve oko Zvezde, jedva čekam pripreme i da krenemo u nove pobede zajedno“.

Želje za sledeću sezonu?

„Da svi budemo zdravi i da odigramo jednu jako dobru sezonu“, zaključio je Uroš Plavšić.

BONUS VIDEO Boston osvojio 18. NBA prsten, sad ima najviše titula u istoriji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare