Foto: Tanjug/AP Photo/Derik Hamilton

Džejlen Branson i Džoš Hart, košarkaši Njujork Niksa saglasni su da Nikola Jokić u jednom trenutku može da se nađe na listi najboljih centara koji su ikada igrali košarku.

Hart i Branson su nedavno u prvoj rundi plej-ofa eliminisali Filadelfija Seventisikserse i Jokićevog glavnog konkurenta za MVP nagrade poslednjih godina – Džoela Embida.ž

PROČITAJTE JOŠ:

Embid je posle te serije postao jedini MVP koji nije nikada u karijeri došao bar do finala svoje konferencije, a Jokić je prošle godine bio MVP u finalu Zapada, pa onda i najkorisniji igrač velikog finala u kom je doneo prvu titulu Denver Nagetsima u njihovoj istoriji.

„Šek… ne radim ovo po redu: Šek, Vilt, Karim, Olajdžuvon, ko mi fali, nekoga sam izostavio“, pitao je Hart dok je pričao o pet najboljih „petica“ u istoriji.

Upravo Hart je svojom trojkom u poslednjoj utakmici u prvoj rundi dokrajčio Seventisikserse u pobedi 118:115.

„Da, izostavio si nekog“, upao je Branson u rečenicu svog saigrača posle čega su se obojica složili da je Bil Rasel zaslužio svoje mesto u pet najboljih centara lige.

Potom su se prebacili na pitanje da li Nikola Jokić zaslužuje mesto na toj listi i Hart je kratko rekao da Srbina još ne bi svrstao na taj košarkaški vrh. Bar ne još uvek. Branson je imao drugačije mišljenje.

„Ja bih. Brat ima dve MVP titule i prsten. Bio je dvaput zaredom MVP, mogao je da bude i triput zaredom… Mislim da će do kraja karijere sigurno biti u top 5 centara. Može da bude među najboljom petoricom, može“, ubeđen je Branson.

A onda kada je isto pitanje postavljeno i o Embidu, Branson se nije previše dvoumio.

„Teško je probiti se do najboljih pet“, odgovorio je Džejlen Branson. On je bio i najzaslužniji što je Njujork eliminisao Filadelfiju u šest utakmica prve runde i prosečno je imao 35,5 poena, 9 asistencija i 4,5 skokova.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić i Džamal Marej režirali pobedu Denvera za prolaz u polufinale Zapada NBA lige

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar