Foto: EPA-EFE/RHONA WISE , Mike Ehrmann / Getty images / Profimedia

Trener Majk Meloun na konferenciji za medije nakon istorijske pobede Denvera u petoj utakmici velikog NBA finala biranim rečima govorio je o srpskom asu Nikoli Jokiću.

„Bilo je neverovatno, možete to da gledate na dva načina. Možete iz košarkaške perspektiva, dva MVP titule, MVP finala, svetski šampionat i sve što je uradio na terenu. Onda, za mene je važnije što može da se vidi van terena, odnos, ljubav koju gajim prema Nikoli, njegovoj majci i ocu u Somboru, Srbija, njegova braća Nemanja i Strahinja, njegova supruga Natalija i njihova ćerka Ognjena“, rekao je.

Meloun je dodao da su „Jokići divna porodica sa kojom se veoma zbližio“.

„I rekao sam ovo mnogo puta, ali Nikola večeras… On se ponaša kao da je ovo samo još jedna utakmica. Nikada se nije promenio sa svim uspehom, i nikada neće. To jednostavno nije u njegovoj prirodi. Volim Nikolu. Osam godina, ljubavi, Džamal, sedam godina. Prošli smo kroz mnogo toga. Samo da svi ostanemo na kursu i izazovemo sebe, da svi zajedno postanemo bolji, pojedinačno. Da, sjajno je biti sa takvim istorijskim, velikim igračem koji je još bolja osoba, a to iskreno kažem. Ovo nije govor trenera. Nikola je veliki, veliki čovek“, rekao je Meloun.

Pročitajte još:

Košarkaši Denvera pobedili su sa 94:89 Majami Hit u petoj utakmici velikog NBA finala i tako su postali po prvi put NBA šampioni u istoriji franšize. Srpski košarkaš Nikola Jokić je predvodio svoj tim do pobede sa 28 poena, 16 skokova i četiri asistencije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar