Foto: Starsport

Mladi srpski košarkaš Nikola Topić možda nije u tako bezazlenom stanju kao što se pričalo prethodnih dana.

Iz Sjedinjenih Država stižu signali da bi Topić mogao da propusti čitavu narednu sezonu kako bi što bolje zalečio koleno i operisao ligamente.

PROČITAJTE JOŠ:

Džonatan Dživoni, specijalista za draft iz ESPN-a smatra da će zbog toga Topić biti u situaciji da padne za neko mesto na draftu. Srbin je smatran jednim od najtalentovanijih u klasi i dugo je držao mesto među pet prvih pikova.

Povrede su mu bile pehovi otkako je došao u Zvezdu, a to je došlo do izražaja posebno u Trevizu gde se lekarskim pregledima utvrdilo da koleno nije potpuno zalečeno.

„Strahovi NBA timova su se ostvarili kada je na lekarskim pregledima ‘draft kombajnu’ otkriveno da je Topić delimično pokidao medijalni ligament kolena i da će ta povreda morati da bude lečena operacijom. Dužinu oporavka će morati da odrede lekari-specijalisti u SAD, ali ne bi bilo iznenađenje da propusti čitavu prvu sezonu. Na isti način su to prethodnih godina učinili Čet Holmgren, Džoel Embid, Majkl Porter junior i Blejk Grifin na startu svojih karijera u NBA“, napisao je Dživoni.

Smatra i da Topićev pad neće biti veliki jer ima samo 18 godina, pa se procenjuje da bi mogao da ga uzme San Antonio sa 8, Juta Džez sa 10, Oklahoma Siti sa 12. mesta ili možda Portland sa 14.

Sve zavisi od lekarskih procena, a samo timovi koji imaju nekog od prvih 15 pikova dobiće pristup tim informacijama.

Dživoni je u najnovijem preseku stavio Topića na 10. mesto, dok je Nikola Đurišić, još jedan zapaženi srpski igrač, procenjen da bi mogao da ide u NBA sa 40. mesta. Draft je 26. juna u Njujorku.

BONUS VIDEO: Skandiranje Nikoli Topiću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar