Francuska povlači dres sa brojem 9 Tonija Parkera
Niko više u Francuskoj neće nositi "devetku" Tonija Parkera Foto: EPA/MARK R. CRISTINO

Toni Parker, najbolji francuski košarkaš u istoriji, izjavio je da je veoma ponosan uoči svečanosti na kojoj će biti penzionisan broj devet koji je nosio na dresu reprezentacije.

Svečanost će biti priređena posle prijateljskog meča Francuska – Srbija, koji se igra večeras od 21.00 u Lionu. prenela je agencija AFP.

Parker (42) je boje Francuske branio čak 181 put, od 2000. do 2016. godine.

PROČITAJTE JOŠ

Parkerov broj u timu koji je bio šampion Evrope 2013, biće „penzionisan“ na svečanosti koju će prirediti Košarkaška federacija Francuske, kao što to čini NBA liga s brojevima svojih slavnih igrača.

„Bio sam malo iznenađen kada mi je to predložio Žan-Pjer Siuta (predsednik saveza, p.a). S obzirom na značaj tima Francuske za mene, biće to emotivan oproštaj“, rekao je Parker.

Srbija i Francuska igraju ovu revijalnu utakmicu i u sklopu priprema za Olimpijske igre u Parizu, i u Lilu kada je reč o košarkašima pošto će tamo biti održana grupna faza.

Do početka Igara, „orlovi“ će imati i turnir Abu Dabiju, gde će igrati protiv SAD i Australije, dok je generalna proba protiv Japana u Beogradu, 21. jula.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar