Foto: FIBA

Košarkaš Francuske Timoti Luvavu-Kabaro nije štedeo sudije posle ludog trijumfa nad Turskom u osmini finala Evrobasketa.

Foto: Nova.rs

Neverovatna utakmica odigrana je u Berlinu, Francuzi su slavili posle produžetka 87:86, iako su dva puta bili na ivici ispadanja.

„Malo smo paničili, gubili lopte, bili smo u lošoj seriji, ali smo znali da moramo da igramo jako, da je utakmica je duga i to smo uradili. Rudi Gober je odigrao sjajno, pomogao nam je mnogo, i na kraju smo srećni“, rekao je Luvavu Kabaro.

PROČITAJTE JOŠ

Bivši igrač Mege (2015-2016) objasnio je kako su uspeli da se izdignu iz ponora.

„Imali smo i +14, trebalo je da održimo tu razliku, ali smo počeli da gubimo lopte, nismo igrali odbranu i igra nam se raspala. Skupili smo se, na tajm-autu smo pričali, shvatili šta moramo da uradimo. Imamo sjajne košarkaše, mnogo njih je odigralo dobro“.

Malo je falilo da bude tragičar, jer mu je u poslednjim sekundama dosuđen nesportski faul. Tada je Turska imala +2 i dva penala, oba je promašio Džedi Osman, a onda je usledilo očajno dodavanje iz auta i Francuzi su zakucavanjem Rudija Gobera u poslednjim sekundama došli do produžetka.

„Kao što sam rekao, od početka takmičenja sudije nisu dobre, nisu konstantne, nemaju pojma šta rade. I to misle svi timovi, pričao sam sa igračima iz drugih reprezentacija i svi su tog stava. Ali, tako je, kako je“, poručio je Luvavu i nasmejao se.

Naglasio je i kako moraju da isprave izgubljene lopte da bi bili bolji. A o rivalu u četvrtfinalu, Srbija ili Italija:

„Veoma smo uzbuđeni zbog četvrtfinala, imamo vremena da se pripremimo“, bilo je jedino što je bivši igrač Mege rekao.

BONUS VIDEO Nova.rs na treningu Italije, koš sa pola i strah: Nije Srbija samo Jokić 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar