Foto: Starsport

Košarkaši Partizana u utorak su započeli sa pripremama za novu sezonu.

Nakon spektakularne promocije koja je odjeknula u Evropi na kojoj su u dvorani Doma sindikata predstavljeni novi igrači, došlo je i vreme da se krene sa treninzima.

Partizan je promenio kompletnu ekipu i iz prologodišnjeg sastava je ostao samo Balša Koprivica koji će za mesto pod košem imati konkurenciju i u novopridošlom Amerikancu Tajriku Džonsu.

PROČITAJTE JOŠ

Džons je prošle sezone u dresu Efesa napravio proboja u Evroligi i sada će u dresu Partizana probati da ode korak dalje.

U razgovoru za Nova.rs izneo je svoje prve utiske nakon sjajne promocije.

„Osećam se fenomenalno, velika je čast da budem deo ovog kluba. Ono što smo doživeli na promociji je savršen uvod u to da mi kao igrači shvatimo gde dolazimo i da nam bude jasno šta znači kada obučemo crno-beli dres“.

Veruje da će navijači umeti da cene njegove igre.

„Teško je reći u ovom trenutku šta možemo da očekujemo. Svako veče, svaka utakmica biće drugačija. Ali, znam da ću u svakoj dati svoj maksimum i mislim da će navijači to posebno ceniti“.

Džons je imao i zanimljivo viđenje kada je uigravanje ekipe u pitanju i smtra da neće biti problem što je promenjen kompletan tim.

Foto: Starsport

„Lično, ne smatram da će biti teško da se uigramo i da učimo jedni od drugih. Mislim da bi bilo teže da pet ili šest novih igrača pokušava da nauči sistem koji ostali već poznaju. Mislim da ako budemo svi učili nove stvari zajedno u isto vreme, biće nam svima lakše jer ćemo raditi istim tempom“.

Džons ima najviše ambicije kada je sledeća sezona u pitanju. a ističe da nije razgovarao sa trenerom o ulozi u timu.

„Moja očekivanja su uvek visoka i kada sam ja u pitanju i kada je u pitanju ekipa jer sam rođeni takmičar i uvek želim da pobedim. Nismo mnogo pričali o mojoj ulozi u timu već o tome da dođem ovde i budem svoj i znam da ako budem imao priliku da budem svoj da će sve biti kako treba“.

Za kraj dao je i zanimljiv odgovor na pitanje da li ima omiljenog saigrača.

„Još uvek nemam omiljenog saigrača. Sve vreme sam proveo u hotelskoj sobi i spavao zbog džet lega i biće vremena da se bolje upoznamo“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar